Circa 60.000 de imobile, vândute luna trecută. Piața imobiliară este din nou în creștere

Circa 60.000 de imobile au fost vândute luna trecută, potrivit celor mai noi date publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Tendința este un ascendentă față de luna iulie a acestui an.

Datele ANCPI arată că pe parcursul lunii august, la nivelul întregii țări, s-au vândut 58.386 de imobile, cu 1.076 mai multe față de luna iulie.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în august 2022, în București – 10.402, Ilfov – 3.184 și Brașov – 2.947. La polul opus, județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Covasna – 325, Olt – 365 și Călărași – 397.

În ceea ce privește numărul ipotecilor, la nivel național, în august 2022, a fost de 22.186, cu 2.551 mai mic față de august 2021. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București, Ilfov și Timiș. La polul opus se află județele Sălaj, Harghita și Giurgiu.

 

Citește și: Începe seria evenimentelor Imobiliare Hub. Cele mai ample evenimente din această toamnă, se vor desfășura în patru centre regionale din România

Citește și: Colliers: Piața locală de terenuri înregistrează în continuare interes crescut, dar blocajele existente în sectorul urbanistic determină tot mai mulți dezvoltatori să renunțe la planurile de achiziție în București și să caute terenuri în alte orașe din țară

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])