Câte firme de construcții și tranzacții imobiliare au apărut în 2017

În primele 11 luni ale anului 2017 au fost înmatriculate în România 130.301 firme, întreprinderi individuale și PFA-uri. Iată câte dintre acestea activează în domeniul tranzacțiilor imobiliare și al construcțiilor.

Firme de tranzacții imobiliare și construcții 2017

Din totalul firmelor, întreprinderilor individuale și PFA-urilor înmatriculate în perioada ianuarie-noiembrie 2017, 2.477 au ca obiect de activitate tranzacțiile imobiliare, iar 12.105 își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Astfel, față de perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o creștere de aproape 47% a numărului persoanelor fizice și juridice înregistrate la ONRC care activează în domeniul tranzacțiilor imobiliare și de 47% a celor din construcții.

Doar pe parcursul lunii trecute, din totalul celor 8.700 de înmatriculări înregistrate la ONRC, 251 au fost din domeniul tranzacțiilor imobiliare și 721 din construcții.

infografic ONRC

De menționat este, totodată, și faptul că 10,7% dintre societățile cu participare străină la capitalul social au avut în noiembrie 2017 ca obiect de activitate tranzacțiile imobiliare și aproape 9% construcțiile.

 

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])