Cel mai mare retailer de bricolaj cumpără 55,5% din al doilea mare producător de cărămidă din România

Cel mai mare retailer de bricolaj din România vrea să cumpere 55,5% dintr-unul dintre cei mai importanți producători de cărămidă de pe piața locală.

Reprezentanții celui mai mare retailer de bricolaj din România, Dedeman, vor să achiziționeze un pachet de 63,27 de milioane de acțiuni la cel de-al doilea mare producător de pe piața locală, după cota de piață, Cemacom Cluj, într-o tranzacție de 34,8 milioane de lei.

Practic, vor ajunge să dețină 55,5% din companie. În prezent, fondatorii Dedeam au în portofoliu o participație de 40,8%.

Oferta se va desfășura în perioada 22 februarie-14 martie, potrivit Mediafax.

Capitalizarea bursieră a Cemacom Cluj a ajuns la 64,97 milioane de lei. Compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 94,22 milioane de lei anul trecut.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])