Cum a evoluat piața de evaluare din România pe parcursul anului 2017

Piața de evaluare din România a crescut pe parcursul lui 2017 cu 6%-7% față de anul anterior, potrivit fostului președinte al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).

Piața de evaluare din România

„Pentru 2017, estimăm o creștere a pieței evaluărilor de aproximativ 6%-7%, până în jurul valorii de 48 de milioane de euro”,  a declarat Daniel Manațe, fost președinte ANEVAR, înlocuit din 11 decembrie de Dana Ababei, potrivit Ziarul Financiar.

De menționat este, totodată, faptul că pe parcursul primelor trei trimestre ale anului 2017 ANEVAR  a analizat rapoarte de evaluare aferente unui număr de 94.000 de proprietăți pentru ca acestea să poată deveni ulterior garanție la bancă.

Potrivit spuselor lui Manațe, aceste proprietăți ar fi avut o valoare cumulată care depășește 18 milioane de euro.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])