Cum au evoluat afacerile RE/MAX România în prima parte a anului 2018

În primele șase luni ale anului, reprezentanții RE/MAX România au intermediat peste 1.000 de tranzacții imobiliare, în valoare totală de 40 de milioane de euro. Valoarea comisioanelor totale încasate a fost cu 35% mai mare față de cea înregistrată în perioada similară a anului 2017.

remax romania rezultate primul semestru
Foto: Facebook/RE/MAX România

Cele mai multe intermedieri s-au realizat în Capitală și în orașele Cluj-Napoca și Brașov.

Potrivit reprezentanților companiei, 72% dintre proprietățile tranzacționate în primul semestru al anului au fost din segmentul rezidențial, în timp ce 15% au fost proprietățile comerciale, 9% din segmentul industrial și 8% au fost terenuri.

Totodată, în această perioadă birourile RE/MAX au intermediat 84% vânzări și 16% închirieri.

Reprezentanții RE/MAX România au anunțat și că mizează pe o creștere a valorii comisioanelor totale pentru intermedieri imobiliare cu 40%, până la 2,8 milioane de euro, și că își propun să extindă rețeaua la 40 de birouri și 300 de agenți până la sfârșitul anului.

În 2017, franciza de agenții imobiliare a intermediat circa 1.500 de tranzacții, cele mai multe dintre acestea prin birourile din Cluj-Napoca, București și Arad.

RE/MAX este prezentă pe piața din România din anul 2006.

La nivel mondial rețeaua cuprinde peste 100.000 de agenți afiliați din 100 de țări.

Citește și: Rețeaua RE/MAX se extinde cu trei noi birouri

Citește și: RE/MAX România mizează pe comisioane de 2,8 milioane de euro în 2018, în creștere cu 40% față de anul precedent

Citește și: În America găsești un agent imobiliar la 300 de persoane. Ce se întâmplă în România și cât trebuie să te pregătești pentru această profesie

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])