Cum au evoluat salariile agenților imobiliari și angajaților din construcții la începutul anului 2018

Salariul mediu net din sectorul tranzacțiilor imobiliare a crescut de la începutul anului și a ajuns la 2.207 lei la finele lunii februarie, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). În același timp, câștigul mediu net din domeniul construcțiilor a crescut cu 4,3% și a ajuns la 1.932 de lei.

Salariul mediu net câștigat de angajații din sectorul tranzacțiilor imobiliare, inclusiv de agenții imobiliari, a crescut cu 0,5% în februarie 2018 față de prima lună a anului și a ajuns astfel de la 2.197 de lei la 2.207 lei.

Față de perioada similară a anului trecut, câștigul mediu net din acest sector a crescut cu 229 de lei, potrivit datelor INS.

Salariul mediu brut obținut de angajații care activează în sfera tranzacțiilor imobiliare (CAEN 68) a ajuns în luna februarie la 3.680 de lei, înregistrând o scădere puțin semnificativă, respectiv de doar 5 lei față de prima lună a anului în curs.

Față de luna februarie a anului 2017, salariul mediu brut a crescut în acest caz cu 919 lei.

Cum au evoluat salariile din construcții

Câștigul salarial mediu brut din sectorul construcțiilor (CAEN 41-43) a ajuns în februarie 2018 la 1.932 de lei, după ce a înregistrat o creștere cu 79 de lei față de prima lună a anului, potrivit datelor INS.

De menționat este și faptul că salariul mediu brut obținut de angajații din construcții a fost în luna februarie cu 323 de lei mai mare față de cel înregistrat în perioada similară a anului anterior.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])