Dezvoltatorul ISHO pornește lucrările la una dintre cele mai mari parcări supraetajate din țară. Va funcționa și ca parcare publică

Mulberry Development, dezvoltatorul cartierului ISHO controlat de omul de afaceri Ovidiu Șandor, va demara în zilele următoare lucrările de construcție pentru una dintre cele mai înalte parcări supraetajate din țară.

Parcare supraetajată isho

Parcarea va avea 9 etaje și va dispune de 700 de locuri. Aceasta va deservi noua clădire de birouri din proiectul multifuncțional ISHO, dar va putea fi folosită de orice șofer care va avea nevoie de acces în zona centrală a orașului.

„Infrastructura care va deservi zona noului cartier este o prioritate pentru noi. Începem așadar construcția unei parcări de mari dimensiuni în paralel cu finalizarea primei clădiri de birouri și demararea șantierului pentru viitoarele apartamente”, a explicat Ovidiu Șandor, potrivit Wall-Street.

„Ne-am propus ca odată date în folosință apartamentele și spațiile de lucru din clădirile noastre, să existe toate facilitățile pentru a oferi cea mai bună experiență urbană. Impactul va fi pozitiv nu doar pentru cartierul ISHO”, a mai adăugat acesta.

Astfel, odată cu finalizarea lucrărilor de construcție la noua parcare supraetajată, cel mai probabil la mijlocul anului viitor, se va observa o îmbunătățire a condițiilor de trafic din zona Take Ionescu-Punctele Cardinale.

Celor 700 de locuri de parcare li se vor mai adăuga 1.300 de locuri în parcările subterane ale locuințelor și birourilor. Astfel, cartierul ISHO va avea la dispoziție 2.000 de locuri de parcare.

Recent, dezvoltatorul a donat autorităților locale și proiectul și studiul de fezabilitate pentru Inelul II de circulație al Timișoarei – de la trecerea de cale ferată aflată la intersecția străzilor Aristide Demetriade și Enric Baader până pe malul sudic al râului Bega.

Pod peste Bega

Conform proiectului, Inelul II ar urma să aibă 4 benzi de circulație. În proiect este inclusă și crearea unui nou bulevard care va traversa cartierul ISHO, dar și construcția unui pod nou peste Bega și a unei pasarele pietonale.

Proiectul are o valoare estimată la 2,2 milioane de euro. Construcția va fi realizată de Primărie.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])