Martin Slabbert, CEO Prime Kapital: Nu toate proiectele anunțate vor fi și construite

Nici nu au finalizat tranzacția pentru terenul pe care ar urma să construiască un proiect imobiliar, dar îl anunță deja. Astfel de dezvoltatori și-au făcut apariția pe fondul cererii tot mai mari pe segmentul rezidențial și majorării prețurilor terenurilor din București. Nu toate aceste planuri vor ajunge să fie transformate însă în realitate, spune Martin Slabbert, fondator al fondului de investiții NEPI și actual CEO al companiei de dezvoltare imobiliară și de investiții Prime Kapital.

„Vedem companii care cumpără opțiuni pentru terenuri, anunță planuri mari, care chiar aduc buldozere pe teren doar pentru a putea strânge fonduri și pentru a demara proiectul. Dar nu toate proiectele vor fi construite. Noi ne concentrăm pe calitate pentru că suntem jucători pe termen lung”, a declarat, potrivit Ziarul Financiar, Martin Slabbert.

Acesta a mai explicat că unii dezvoltatori profită de cererea ridicată de pe piața rezidențială pentru a-și maximiza marja de profit.

Prime Kapital dezvoltă, în prezent, primul proiect rezidențial, numit Avalon Estate.

Acesta va fi amplasat în zona de nord a Capitalei, în Pipera, pe un teren de circa 8 hectare și va cuprinde aproximativ 800 de unități.

Citește și: Cum va arăta Avalon Estate, ansamblul rezidențial dedicat profesioniștilor care lucrează în zona de nord a Capitalei

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])