Peste 5.000 de tranzacții în 2020 și comisioane ce depășesc 5,5 milioane de euro. Planurile RE/MAX România în 2021

RE/MAX România a înregistrat, anul trecut, comisioane în valoare de peste 5,5 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de 2019. Rețeaua a intermediat peste 5.000 de tranzacții imobiliare, care au însumat mai bine de 200 de milioane de euro.

„Anul 2020 a fost unul cu multe provocări în imobiliare, dar am văzut și multe oportunități. La fel ca toată lumea, și noi am resimțit efectele pandemiei, însă am căutat oportunitatea. Astfel, ne-am reorganizat activitatea, orientându-ne mai mult spre online, și am investit mai mult în digitalizare, educație și customer experience, segmente pe care dorim să le dezvoltăm și în anul curent”, a declarat Răzvan Cuc, președintele RE/MAX România.

„Privind retrospectiv, putem afirma că nevoia de adaptare la schimbare ne-a impulsionat să evoluăm accelerat. Deși am pierdut 10% față de estimările inițiale, am reușit să obținem o creștere de peste 30% la cei mai importanți indicatori, iar pentru 2021 estimăm creșteri la același nivel procentual”, a mai adăugat el.

Cele mai multe tranzacții au fost efectuate în București pe parcursul anului 2020, Capitala fiind urmată în top de Cluj-Napoca și Brașov.

Cele mai multe intermedieri au fost realizate de cei de la RE/MAX România pe segmentul rezidențial (72%). Terenurile au reprezentat 13% din total.

Cele mai valoroase tranzacții au fost realizate în Capitală. Este vorba despre un bloc de locuințe de 2,5 milioane de euro, un spațiu industrial/office de 1,8 milioane de euro și despre o vilă de 1,7 milioane de euro.

RE/MAX mizează, în continuare, pe o evoluție pozitivă a business-ului și se așteaptă ca până la sfârșitul anului 2021 să obțină un volum de peste 6.500 de tranzacții, care să cumuleze o valoare totală a comisioanelor de circa 7 milioane de euro, precum și un minimum de 65 de birouri francizate și 750 de agenți.

Citește și: Piața de investiții din România, rezistentă în fața pandemiei. La ce ne putem aștepta în 2021?

Citește și: Top 10 predicții pentru piața imobiliară în 2021. Ce se întâmplă în cazul terenurilor și pe segmentul rezidențial?

Citește și: Atenție mai mare acordată amenajărilor interioare în 2021. Bugetul mediu alocat

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])