Tocmai a deschis o agenție în București și are alte șapte birouri în țară. De ce crede că agentul poate să fie favorizat de contextul actual

După 15 ani petrecuți peste hotare, a revenit în România și a pus bazele unei rețele de birouri francizate care acoperă, la un an de la intrarea pe piață, opt orașe din țară. Iată de ce consideră contextul actual ca fiind unul avantajos pentru agenții imobiliari și ce planuri de viitor are Ștefan Csordas pentru extinderea brandului RE/MAX Gold.

Ștefan Csordas spune că online-ul a primit un imbold puternic pe fondul pandemiei din ultimele luni și că focusul ar trebui să fie îndreptat tot mai mult pe tehnologie, pentru că aceasta este cerința actuală a pieței.

„Eu cred că lumea o să conștientizeze că are nevoie din ce în ce mai mult de un agent imobiliar, mai ales dacă ar veni un al doilea val și ar trebui să stăm din nou izolați în case. Noi vom fi pregătiți, avem și tehnologia pentru un tur virtual, pentru a arăta online potențialului cumpărător proprietatea”, a declarat el în cadrul celui mai nou webinar CPI.

Mai mult, mesajele contradictorii la care au acces atât proprietarii, cât și cumpărătorii la ora actuală cu privire la evoluția pieței pot să-i facă pe mulți să caute sfaturile și susținerea unui consultant imobiliar cu experiență pentru a-și asigura succesul în procesul de tranzacționare.

„Este o turbulență pe piață. Cumpărătorul așteaptă ca proprietățile să se ieftinească, proprietarii cred că se scumpesc. Avem muncă de convingere de făcut cu fiecare. Toți așteaptă ceva, în funcție de ce-i avantajează. (…) Aici, eu cred că vom avea un mare atu. Vor avea mai mare nevoie de noi și cumpărătorii și proprietarii”, a explicat Csordas.

Broker/Ownerul RE/MAX Gold a pus bazele acestei rețele de birouri francizate în urmă cu un an. La ora actuală, brandul este prezent cu preponderența în zona de vest a țării, în orașele Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad și Timișoara. Două birouri au fost deschise și în Iași și Piatra Neamț, iar de o lună rețeaua s-a extins și în Capitală. Chiar săptămâna aceasta au loc primele cursuri pentru agenții are vor lucra aici.

„Deocamdată, am rezultate foarte bune pe orașele mari. Dacă o să avem rezultate, eu aș vrea să mă extind. Am în plan acum să vedem dacă putem ajunge și spre Constanța, Galați sau, mai jos, spre Craiova”, a explicat Ștefan Csordas în webinar.

Pentru el este important, de asemenea, să găsească și să atragă în jurul său agenți imobiliari buni și pasionați de ceea ce fac.

„Degeaba vin spre noi (n.r. agenții) pentru că sunt foarte mulți care vin și pleacă. Sunt foarte mulți care cred că RE/MAX le oferă ceva care cade din cer. Nu, e un pic de muncă, e nevoie să te implici, e nevoie să-ți placă. Dacă o să găsesc oameni din aceștia și o să avem rezultate, atunci bineînțeles că am de gând să măresc rețeaua Gold”, a mai completat Broker/Ownerul.

RE/MAX Gold face parte din rețeaua RE/MAX România care are, de asemenea, planuri mari de dezvoltare în următorii ani la nivel național. Până în 2023 mizează pe 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți. În prezent, cuprinde circa 50 de birouri și 500 de agenți.

Citește și: Mersul pieței rezidențiale în trimestrul II. Cu excepția Capitalei, prețurile apartamentelor s-au majorat în marile orașe -RAPORT ANALIZE IMOBILIARE

Citește și: Opinie Antoanela Comșa, Gran Via România: Pandemia, legislația și imobiliarele

Citește și: Rețeaua RE/MAX România se extinde cu încă două birouri

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])