Tranzacții cu proprietăți de 79 de milioane de euro în prima jumătate a anului. Pe ce rezultate mizează RE/MAX România în 2019

În prima jumătate a anului 2019, RE/MAX România a înregistrat un volum dublu al tranzacțiilor față de cel aferent semestrului I din 2018. Valoarea totală a proprietăților tranzacționate s-a ridicat la 79 de milioane de euro.

Razvan Cuc REMAX Romania crestere de 10 ori a cifrei de afaceri in 5 ani

Cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate din țara noastră a înregistrat, tot în același interval de timp, și o triplare a numărului de tranzacții de închirieri. Astfel, 40% din totalul tranzacțiilor încheiate în primele șase luni ale lui 2019 au fost reprezentate de închirieri.

„Întrucât piața imobiliară a cunoscut un avans accelerat în ultima perioadă, cererea de închirieri a crescut, la rândul său, direct proporțional cu tendințele pieței. Pe de altă parte, creșterile înregistrate de RE/MAX România la nivel de cifre se datorează, printre altele, strategiei de extindere pe care mizăm încă de la lansarea pe piața locală, ce reprezintă în continuare un obiectiv pe termen mediu și lung”, a declarat Răzvan Cuc, președinte RE/MAX România.

Din volumul total de proprietăți tranzacționate de birourile RE/MAX, 86% fac parte din segmentul rezidențial, urmate de cele comerciale și office (8,5%), terenuri (3,5%) și proprietăți industriale (2%).

Cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rămân București, Cluj, Sibiu, Brașov – respectiv orașele de dimensiuni mari cu o creștere economică accelerată, astfel că topul orașelor în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacții rămâne la fel ca anul precedent.

Compania mizeză pe creșteri de circa 40% în toate direcțiile de dezvoltare în 2019, comparativ cu rezultatele raportate anul trecut.

Rețeaua cuprinde, la ora actuală, 53 de francize și peste 400 de membri. Planul de extindere al RE/MAX vizează 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari până în 2023.

Citește și: Răzvan Cuc, RE/MAX România – Clujul este un Eldorado al țării, dar rămâne mult în urma altor orașe europene. Iată ce trebuie să facă agenții pentru a profita de potențialul pieței

Citește și: Cum ajungi de la simplu agent imobiliar la expert în piața locală în ochii clienților tăi

Citește și: Trei temeri pe care le au agenții care nu lucrează în reprezentare exclusivă atunci când aud de acest sistem de lucru

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])