Una dintre cele mai mari firme de construcții din România a intrat în insolvență

Euro Construct Trading ’98, al treilea cel mai puternic jucător din sectorul local de construcții, a intrat în insolvență. 

Cererea de intrare în insolvență a fost făcută de reprezentanții companiei.

“Motivul pentru care societatea s-a văzut nevoită să apeleze la această prevedere legală în vigoare, îl reprezintă criza de lichiditate pe care societatea o traversează din semestrul II/2017 și care a fost generată de neîncasarea la timp a sumelor datorate către societate din partea beneficiarilor lucrărilor pe care societatea le-a executat până în prezent”, au menționat reprezentanții companiei, potrivit News.ro.

O mare parte a beneficiarilor sunt companii care administrează infrastructura de transporturi din România, iar potrivit reprezentanților Euro Construct Trading ’98, în unele cazuri întârzierile de plată sunt chiar și de 3 ani. Potrivit acestora, sumele pe care trebuie să le încaseze depășesc datoriile.

Ultimul finalizat de firma de construcții este cel al Pasajului de la Piața Sudului din Capitală

Pe lângă proiectele de infrastructură, în portofoliul Euro Construct Trading ’98 se numără și construcții industriale și civile. Compania a participat la lucrările de consolidare și de modernizare a complexului Snagov, la construcția mai multor blocuri și vile în zona Otopeni din Capitală și a efectuat o serie de lucrări în zona Corbeanca.

Euro Construct Trading ’98 a participat și la construcția centrului de afaceri Golden Blitz Center, tot din București, la construcția Restaurantului Golden Blitz, centrului de cercetare și dezvoltare CREVIS și a lucrat la modernizarea și extinderea gării din Arad.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])