Unul dintre marii dezvoltatori din România își extinde portofoliul și cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Carbochim SA

Anul trecut, au inaugurat un proiect de regenerare urbană de amploare în Timișoara, după o investiție de 442 de milioane de euro realizată alături de Atterbury Europe. Acum, reprezentanții companiei Iulius anunță extinderea portofoliului prin cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni al celui mai mare producător de materiale abrazive din România, Carbochim SA Cluj-Napoca.

„Ocupăm o poziție dominantă pe piața imobiliară din România și ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producție, cu aceeași implicare și pasiune”, a declarat Iulian Dascălu, președintele Iulius, companie activă de peste 20 de ani în domeniul imobiliar, care deține un portofoliu de peste 300.000 de mp de spații de retail și 146.200 de mp de spații office clasa A.

„Considerăm că achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Carbochim Cluj-Napoca reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră și, totodată, o provocare”, a mai adăugat acesta.

Fabrica din Cluj funcționează de 70 de ani, iar operarea acesteia va fi asigurată în continuare de aceeași echipă care s-a implicat în dezvoltarea sa de până acum. Activitatea de producție, comercializare și distribuție nu va fi afectată și nu se vor face disponibilizări.

Foto: Facebook/ Carbochim, fabrica din Cluj-Napoca

Iulius are în portofoliu mai multe mall-uri regionale și rețeaua de clădiri de birouri United Business Center. Anul trecut, alături de compania europeană de investiții imobiliare Atterbury Europe, Iulius a inaugurat proiectul Iulius Town din Timișoara. Valoarea totală a investiție s-a ridicat la 442 de milioane de euro, aceasta fiind considerată a fi cea mai semnificativă investiție făcută din vestul țării.

Iulius Town cuprinde cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului, respectiv 120.000 de mp și 450 de magazine, și cea mai mare ofertă de spații de birouri clasa A din regiune, peste 100.000 de mp. Mai mult, aici se construiește și cea mai înaltă clădire office din țară. Se estimează că, anual, contribuțiile directe furnizate de Iulius Town la bugetul local se vor ridica la 6,5 milioane de euro din impozite pe clădiri.

Citește și: HARTA locuințelor care vor fi livrate lângă proiectele de birouri din București

Citește și: Un nou complex office pe terenul fostei platforme Textile Dacia din București

Citește și: Principala provocare a anului 2020 pentru dezvoltatori, în opinia unui grup cu investiții de 200 de milioane de euro în România

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])