Wallberg consolidează parteneriatul strategic cu Garanti Bank pentru proiectul XCity Towers din Timișoara

Dezvoltatorul imobiliar Wallberg consolidează parteneriatul financiar strategic cu Garanti Bank pentru proiectul XCity Towers din Timișoara, a cărui construcție a început deja la finalul acestei veri.

ansamblu rezidential timisoara xcity towers

După finalizarea cu succes a proiectului imobiliar Arad Plaza, Grupul de firme Wallberg deținut de omul de afaceri Valentin Morar continuă expansiunea în sectorul imobiliar cu un nou proiect în Timișoara, XCity Towers. Acesta va fi construit în etape, urmând a totaliza 955 de apartamente în 8 clădiri cu regim de înălțime P+15, respectiv P+10. Valoarea totală a proiectului va depăși 62 de milioane de euro, din care prima etapă va reprezenta 36 milioane de euro. Dezvoltatorul își consolidează parteneriatul cu Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, care a acordat o finanțare de 5.850.000 euro pentru proiectul XCity Towers.

XCity Towers va fi dezvoltat în zona de nord a Timișoarei (Cartierul Bucovina), în apropierea clădirii de birouri Vox Technology Park, cu acces ușor spre zona centrală a Timișoarei. Prima clădire, Tower 1 a fost deja pusă în vânzare, contractându-se primele apartamente. Clădirea va cuprinde 135 de apartamente, 114 parcări exterioare și 50 de parcări acoperite, dar și o suprafață de 542 mp destinată spațiilor comerciale și de birouri. Clădirea a fost concepută pentru un mix ideal de apartamente – 30 de apartamente tip studio, 75 de apartamente cu două camere, 30 de apartamente cu 3 camere și 4 spații comerciale. Mixul cuprinde 9 tipologii de apartamente. Lucrările de construcție au început la finalul verii, iar livrarea este programată pentru vara anului 2020.

xcity towers timisoara

“Suntem încântați să anunțăm prelungirea parteneriatului pe care l-am încheiat încă din 2015 cu Garanti Bank. Pentru noi este esențial să știm că ne putem baza pe un partener financiar care înțelege și susține antreprenoriatul, care înțelege și răspunde nevoilor noastre în timp util, luând în considerare dinamica activitatii noastre”, apreciază Valentin Morar, CEO Wallberg.

valentin morar ceo wallberg properties

“Garanti Bank este un puternic susținător al proiectelor ambițioase, care contribuie în mod constant la dezvoltarea economiei și a pieței locale. Credem în parteneriate de durată, așa cum este cel pe care l-am dezvoltat de-a lungul timpului cu Wallberg. Finanțarea acordată Wallberg reconfirmă angajamentul nostru pe termen lung în România și de a fi alături de mediul de afaceri local”, a declarat Bilge Demirer, Director Executiv, Commercial & SME Banking, Garanti Bank.

Bilge Demirer Garanti bank

Wallberg este un dezvoltator recunoscut la nivel național pentru proiectul premium Arad Plaza, situat în centrul Aradului și finalizat în 2018. Arad Plaza este singurul proiect din zona de vest a țării inclus în top 5 proiecte premium din România de către compania de consultanță Coldwell Banker și e nominalizat la CIJ Awards Gala 20178, categoria Luxury.

Citește și: Apartamente precontractate în timp record în primul cartier cu turnuri rezidențiale din Timișoara. Proiectul dedicat corporatiștilor necesită o investiție de 62 de milioane de euro

Citește și: Valentin Morar, Wallberg Properties: „Nu cred în cei care prorocesc criza în fiecare an. Prudența este bună, însă crearea panicii nu”. Cum va evolua, în opinia sa, piața imobiliară în 2019?

Citește și: Forța de muncă în construcții, o provocare majoră pentru dezvoltatori. CEO Wallberg Properties: „Este indisponibilă, prost calificată și scumpă. Costurile au crescut cu 50% în doi ani”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])