3 sfaturi pentru agenții imobiliari bărbați, venite de la o femeie

Siguranța la locul de muncă are valențe speciale atunci când vine voba despre agenții imobiliari, care intră în contact cu necunoscuți în fiecare zi. Femeile sunt supuse, teoretic, unor pericole mai mari, însă nici bărbații nu sunt feriți, mai ales că uneori intră singuri în situații periculoase.

comisionul_agentilorBărbații au anumite comportamente și caracteristici care îi pot transforma în victime în timp ce-și desfășoară activitatea de agent imobiliar, potrivit unui articol scris de Tracey Hawkins, supranumită ”Tracey, the Safety Lady”, o fostă agentă imobiliară, care în ultimii 20 de ani este speaker și specialist în domeniul siguranței agenților imobiliari. Materialul poate fi citit în întregime AICI.

”Într-un domeniu cu un risc atât de mare cum este real estate-ul, să cunoști aceste trăsături si cum pot fi ele periculoase îi poate ajuta pe agenții imobiliari bărbați să lucreze de o manieră mai sigură”, scrie Tracey Hawkins.

Iată care sunt cele 4 comportamente și trăsături care îi pot pune în pericol pe agenții imobiliari bărbați.

Machismul sau mindset-ul ”Invincibil”

Femeile sunt învățate, de la o vârstă fragedă, să-și facă griji în legătură cu siguranța lor. Bărbații, în schimb, sunt învățați să înfrunte pericolele – de multe ori pentru a apăra femeile. Nu este greu de înțeles de ce unii agenți imobiliari bărbați pot crede că nu li se poate întâmpla nimic rău, din moment ce sunt ”sexul puternic”.

Această gândire îi face pe agenții imobiliari bărbați vulnerabili în special în privința jafurilor. Pentru că nu se consideră posibile ținte, bărbații se gândesc mai puțin, de pildă, să nu atragă atenția răufăcătorilor prin etalarea de bijuterii, ceasuri sau telefoane mobile scumpe.

Refuzul de a-ți asculta instinctul

În calitatea sa de instructor în domeniul siguranței, Tracey Hawkins, spune că primul lucru pe care-l predă curanților este să aibă încredere în intuiția lor. Rareori este greșită și ascultând-o, îți poți salva viața. Gândiți-vă la sintagma ”intuiția feminină”, care e folosită pentru a sugera că femeile analizează prea mult anumite lucruri și situații, uneori într-un mod exasperant. În probleme de siguranță, această abordare este un lucru extraordinar, spune ”The Safety Lady” în articolul menționat. Dar unii bărbați își vor ignora intuiția, pentru că jură să nu analizeze lucrurile prea mult. Când vine însă vorba despre siguranța propriei persoane, să nu-ți asculți intuiția nu-ți va face bine.

Training-urile în domeniul siguranței sunt doar pentru femei

În mod normal, 3-% dintre cursanții lui Tracey Hawkins sunt bărbați și ea spune că observă că acest procent este în creștere. ”Vorbind cu profesioniști în imobiliare din întreaga țară (Statele Unite ale Americii – n.red.), am aflat că bărbații neglijează mai mult decât femeile măsurile fundamentale de siguranță, cum ar fi organizarea primei întâlniri cu un potențial client la birou sau într-un spațiu și nu pe teren”, explică Tracey Hawkins.

Citiți mai multe sfaturi în articolul scris de Tracey Hawkins pe realtor.org.