5 obiceiuri proaste ale clienților

Care sunt cele cinci lucruri care îi pot ”scoate din pepeni” pe brokerii imobiliari?

http://www.dreamstime.com/stock-image-worried-estate-agent-real-house-sale-image48954131Cumpărătorii de locuințe fac uneori lucruri care îi fac pe brokerii imobiliari să-și piardă pur și simplu timpul. Realtor.com a publicat cinci astfel de comportamente, cu care cu siguranță v-ați întâlnit în activitatea cotidiană, Le redăm mai jos.

Cumpărătorii de vitrină: termenul desemnează, în general, situațiile în care nu vrei neapărat să cumperi ceva, dar, din lipsă de ocupație, mergi prin magazine să ”caști ochii”. Tradus în imobiliare, acest comportament definește acei clienți care spun inițial că își doresc locuința perfectă, dar de fapt nu au intenția să cumpere în momentul respectiv, ci ”la un moment dat”. Când întâlniți un astfel de client, recomandarea este să-i încurajați să participe la vizionările colective (open house), ca să nu vă pierdeți timpul cu ei.

Secretoșii: Clientul și brokerul ar trebui să fie o echipă, dar cumpărătorul nu vede întotdeauna lucrurile în acest fel. Unii dintre clienți consideră că este mai bine să vă ascundă anumite aspecte, cum ar fi, de pildă, bugetul maxim de care dispun.

Căutătorii de chilipiruri: Chiar dacă o locuință are un preț corect, unii clienți nu sunt dispuși să-l ofere, considerând că e prea mare. Recomandarea este să-i faceți să înțeleagă că, dacă le place cu adevărat casa respectivă, ar putea s-o piardă din simplă zgârcenie.

Așteptări nerealiste: Clienții cu idei stricte despre casa perfectă nu sunt dispuși să facă vreun compromis. Este bine să-i faceți să înțeleagă că întreaga viață este o serie de compromisuri și chiar și atunci când cineva își construiește de la zero o casă realizează, atunci când se mută, că nu este perfectă.

Lipsa de comunicare: În condițiie avansului tehnologiei și răspândirii sale, clienții ar putea să se bazeze prea mult pe sms-uri sau alte forme de comunicare scrisă. Este o opțiune bună pentru a stabili o vizionare sau pentru a răspunde rapid la o întrebare despre o locuință, dar pentru a discuta aspecte importante, o discuție la telefon este mai bună.