Bucureștiul încheie caravana CPI 2016

Seria de evenimente ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare” 2016 a ajuns la final, cu ediția CPI București.

CPI BucurestiProfesioniștii în imobiliare din Capitală au avut astfel ocazia să ia contact cu noul concept al seriei de evenimente, ce a stat sub semnul tehnologiei și modului în care aceasta influențează activitatea profesională cotidiană. În plus, potrivit noului concept, într-o singură zi, participanții se pun la curent cu cerecetările și ultimele tendințe din domenii precum vânzări şi negociere, tehnologie, legislaţie imobiliară, marketing, dezvoltări rezidenţiale, arhitectură şi construcţii.

O altă noutate a evenimentelor din seria CPI din acest an a fost panelul dedicat dezvoltatorilor imobiliari, care la București a îmbrăcat forma unor discuții la care au participat Elena Butucea, marketing&sales manager în cadrul ansamblurilor rezidențiale City Point și New Point, Andreea Comșa, managing partner în cadrul companiei de consultanță imobiliară Premier Estate Management și Adrian Erimescu, CEO și cofondator al portalului Imobiliare.ro. Discuțiile au vizat aspecte precum prețurile cerute pentru apartamentele vechi și cele noi, care sunt apropiate, ceea ce reprezintă o anomalie a pieței, impactul Legii Dării în Plată și al programului Prima Casă, perspectivele segmentului rezidențial în perioada următoare, locul imobiliarelor în tabloul macroeconomic.

Conform participanților la panel, o intensificare a interesului pentru locuințe mai scumpe de Prima Casă se simte deja. Potrivit reprezentantei Premier Estate, în această toamnă (în lunile septembrie și octombrie) a avut loc o creștere sensibilă a cererii pentru apartamente de peste 100.000 de euro – fapt concretizat și în tranzacții. Acest lucru indică o revenire clară a apetitului pentru achiziții, inclusiv pe acest palier mai ridicat de preț. „Ne uităm la o piață dispusă să investească mai mult pentru un confort sporit”, punctează Andreea Comșa.
În acest context, Elena Butucea, reprezentând ansamblul rezidențial City Point, din nordul Capitalei, este de părere că dezvoltatorii de locuințe noi nu ar trebui să se bazeze pe programul Prima Casă – concentrându-se astfel pe construcția de ansambluri rezidențiale „de masă”. Asta pentru că așteptările potențialilor cumpărători au crescut, aceștia punând tot mai mult accent pe calitate și pe acele detalii care fac diferența.

În ceea ce privește perspectivele de viitor ale pieței rezidențiale noi, participanții la Clubul Profesioniștilor în Imobiliare (CPI) se arată optimiști, chiar după recentele provocări din domeniul creditării. „Efectele dării în plată au trecut și ne așteptăm ca și băncile să revină la avansuri mai convenabile”, subliniază Andreea Comșa. „Piața imobiliară se dezvoltă în contextul mai larg al economiei țării. Sunt semne că piața crește, la fel ca și ponderea locuințelor noi în fondul locativ. Cred că, în condiții normale de piață, lucrurile vor merge mai bine”, conchide Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.