Ce să NU postezi pe rețelele sociale

Bârfele despre un alt agent sau discuțiile despre comisoane nu au ce căuta nici pe conturile personale, nici pe cele profesionale.

FacebookRețelele sociale precum Facebook sau Twitter sunt un instrument foarte bun de a-ți face cunoscute serviciile de agent imobiliar. Totuși, este important să aveți grijă ce postați pe aceste rețele sociale, fie că vorbim despre contul personal, fie despre cel profesional.

Național Association of Realtors (NAR) prevede, în Codul Etic al asociației, anumite interdicții referitoare la activitatea de pe rețelele sociale. Iată câteva exemple, preluate de pe realtor.org.

Bârfele despre alți agenți. Chiar dacă aveți dreptate și un alt agent nu se comportă, profesional vorbind, așa cum ar trebui, nu este profesionist să vă ”răcoriți” pe Facebook în legătură cu aceasta. Codul NAR interzice membrilor asociației să facă afirmații false despre un alți profesioniști în imobiliare. De asemenea, nu vă oferiți serviciile unui client nemulțumit care postează despre experiența sa nereușită cu un alt agent.

Comentarii despre comisioanele încasate. Subiectul comisioanelor apare deseori în discuțiile dintre agenții imobiliari, însă acest aspect ar trebui abordat doar offline, într-un context profesional. De pildă, dacă vedeți că un agent se plânge pe Facebook sau Twitter în legătură cu un comision, este bine să vă abțineți să comentați și să nu împărtășiți experiența voastră cu privire la acest subiect. Dacă o faceți, ați putea încălca anumite prevederi de confidențialitate sau pur și simplu să supărați clientul despre care vorbiți și care ar putea să se recunoască în exemplul pe care-l scrieți.

Aveți grijă ce postați pe conturile personale! Mulți agenți au pagini profesionale, în care postează ofertele din portofoliu. Aceste pagini conțin, la descriere, faptul că respectivii sunt agenți sau brokeri imobiliari și compania pentru care lucrează. Paginile personale de Facebook nu cuprind, uneori, aceste detalii profesionale, iar dacă postați anunțuri din portofoliul vostru, clienții ar putea fi induși în eroare cu privire la rolul vostru. Dacă doriți totuși să postați pe paginile personale anunțurile, este bine să precizați că sunteți agent imobiliar și că vă ocupați de proprietatea respectivă.