Cinci idei proaste în amenajarea casei

Ce NU trebuie să facă, din perspectiva pregătirii casei pentru vizionare, un proprietar care vă solicită sprijinul pentru realizarea tranzacției.

home improvement

O minimă amenajare a unei case pe care o aveți în portofoliu pentru vânzare, în vederea organizării unei vizionări, este întotdeauna o idee bună. Excesele în acest domeniu pot însă dăuna grav succesului tranzacției. Realtor.org a întocmit o listă cu mai multe greșeli pe care proprietarii le pot face atunci când vor să îmbunătățească funcționalitatea și aspectul casei. Redăm mai jos cinci dintre ele.

1. Becuri prea puternice. Iluminatul eficient este întotdeauna o idee bună, însă folosirea unor becuri cu o putere prea mare poate fi periculoasă, din cauza posibilei supraîncălziri a duliei și a cablurilor electrice, existând astfel riscul unui incendiu.

2. Plantarea copacilor prea aproape de alei. O alee mărginită de copaci arată extraordinar, nu-i așa? Nu întotdeauna, mai ales dacă rădăcinile au ridicat pavajul sau l-au crăpat. Recomandarea este să fie plantați copaci care nu vor crește prea mult în înălțime (maximum 6 metri), la o distanță de cel puțin trei metri de alee.

3. Curățarea în exces a obiectelor sanitare. Dacă folosiți în exces substanțe abrazive de curățare, aceasta va afecta în timp finisajul obiectelor sanitare, care vor căpăta un aspect mat.

4. Folosirea exagerată a spoturilor luminoase. Acest tip de iluminare, deși de efect, are un mare dezavantaj: cauzează ”scurgerea” aerului cald din locuință. Totuși, dacă proprietarul insistă asupra acestui tip de iluminare, este bine să vă asigurați că sunt folosite corpuri de iluminat izolate din punct de vedere termic.

5. Zugrăveli prea frecvente. În prezent, oricine poate să dea ”o mână de lavabilă” peste vopseaua veche, pentru a împrospăta aspectul locuinței. Atenție, nu toată lumea știe însă că peretele trebuie pregătit corespunzător înainte de această operațiune: dacă peretele a mai fost zugrăvit de cel mult două ori, atunci el trebuie curățat cu ajutorul ”glaspapirulul” (operațiunea poate fi mult ușurată dacă este folosită o unealtă electrică de șlefuit), după care trebuie aplicată o amorsă pe bază de aracet. Dacă această pregătire nu este realizată, există riscul ca stratul nou de vopsea să nu ”prindă” sau să se crape.