Conferința anuală ERES, la ASE București

Academia de Studii Economice București va fi gazda celei de-a 21-a ediții a ERES Annual Conference, ce va avea loc între 25 și 28 iunie.

Logo_ASEPrima ediție a Conferințelor Anuale ERES (European Real Estate Society) a avut loc în 1994, anul înființării ERES, la Amsterdam. Încă de la început, Conferințele Anuale ERES au reprezentat un forum deschis schimburilor de idei și educației în domenii precum finanțarea imobiliară, economia și evaluarea proprietăților imobiliare, investițiile în real estate, managementul activelor.

De-a lungul ultimilor 20 de ani, Conferințele Anuale organizate de ERES au avut loc în orașe precum Viena (2013), Edinburgh (2012), Eindhoven (2011),Milano (2010, 2004), Stockholm (2009, 1995), Cracovia (2008), Londra (2007), Weimar (2006), Dublin (2005), Helsinki (2003), Glasgow (2002), Alicante (2001), Bordeaux (2000), Atena (1999), Maastricht (1998), Berlin (1997), Belfast (1996).

Astfel, Bucureștiul se alătură prestigioasei serii de conferințe anuale, pe parcursul a patru zile, între 25 și 28 iunie 2014. Prima zi este rezervată prezentărilor unor lucrări de doctorat în domeniu, cu teme ce vizează segmentele rezidențial (Spania, Anglia), office (Paris), performanța fondurilor de investiții mutuale globale și din Statele Unite ale Americii, randamente și evaluare în Marea Britanie.

Prof. univ. dr. Ion Anghel , președintele comitetului de organizare, va deschide a doua zi a evenimentului, urmând ca apoi să se desfășoare o serie de paneluri paralele, ce vor aborda teme din domeniile managementul activelor, corporate real estate, clădiri verzi și politici de mediu, piețe rezidențiale și economie, real estate international, cercetare de piață. În parte a doua a zilei, temele abordate vor fi real estate și economia urbană, finanțe și investiții în real estate, corporate real estate, piețe rezidențiale și economie, evaluarea imobiliară. Partea a treia a zilei este dedicată acelorași teme, la care se adagă un workshop despre cum să scrii pentru publicații educaționale în domeniul imobiliar. A treia și a a patra zi a evenimentului sunt dedicate acelorași teme, la care se adaugă educația, parteneriatele public-private și regimul fiscal.

Speakerii invitați sunt profesioniști în imobiliare din întreaga lume, iar temele abordate sunt de natură să ofere o înțelegere globală a industriei și cercetării în real estate. Alte evenimente ce vor avea loc în cadrul Conferinței sunt întâlnirea anuala ERES și expoziția ”Real Estate & Art”.

Printre sponsorii evenimentului se numără CA Immo, CBRE, The Advisers/Knight Frank, Colliers, JLL, Nai Property, ANEVAR, RICS ROMANIA, DTZ Echinox. Reprezentanții mediului academic și ai autorităților se numără printre invitații organizatorilor.