Congres al evaluatorilor europeni la București

ANEVAR organizează Congresul TEGoVA din acest an, pe 9 iulie, la Hotel Intercontinental din București.

TegovaTEGoVA, asociație paneuropeană a evaluatorilor, care reunește 61 de asociații de evaluatori din 33 de țări, organizează primul său congres în București, pe 9 iulie, la Hotel Intercontinental. ”În cadrul congresului vor fi dezbătute cele mai interesante teme legate de domeniul evauării. Evenimentul va avea loc în acest an la București și va fi organizat împreună cu ANEVAR, ca reprezentant al țării gazdă. Temele importante ale acestei edișii vor fi legate de noutățile privind activitatea de creditare în Europa și verificarea evaluărilor preluate din experiența celor din Statele Unite ale Americii”, spune Adrian Ivașcu, președintele ANEVAR și membru în boardul TEGoVA.

Printre speakeri vor fi reprezentanți ai unor instituții prestigioase, cum ar fi Autoritatea Bancară Europeană, Federația Europeană de Credit Ipotecar, Asociația Germană a Băncilor Ipotecare, Appraisal Institute din SUA și membri din boardul asociației europene a evaluatorilor, Tegova.

”Evenimentul va fi un nou prilej în care putem dezbate, putem schimba idei, între noi evaluatorii, împreună cu alți colegi din România interesați de acest subiect, în special din zona bancară și de a schimba idei cu colegii noștri din Europa”, explică Adrian Vascu.

Taxa de participare la Congresul TEGoVA este de 300 de lei pentru membrii ANEVAR și de 80 de euro pentru persoanele care nu sunt înscrise în Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România. Formularul de înscriere poate fi accesat aici.

Despre TEGoVA

În forma sa actuală, TEGoVA a fost înființată în iunie 1997 din fosta EUROVAL. TEGoVA este umbrela europeană a asociațiilor naționale de evaluatori. Obiectivul său principal este să creeze și să răspândească standarde armonizate pentru practica evaluatorilor, pentru educație și calificare, precum și pentru guvernanță corporativă și etică. Asociația acordă sprijin asociațiilor membre în implementarea acestor standarde.