CPI Brașov: Despre tehnologie din mai multe perspective

Particianții la CPI Brașov au aflat, printre altele, ce rol joacă tehnologia atât în activitatea profesională cotidiană, cât și din perspectiva promovării.

cpi brasovSeria de evenimente ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare” a ajuns pe 18 octombrie la Brașov, oraș în care s-a bucurat de participarea a peste 100 de profesioniști în imobiliare. Discuțiile au fost dechise de către Adrian Erimescu, CEO și cofondator al Imobiliare.ro, care a vorbit despre schimbările care au apărut în piața imobiliară în ultimii ani și despre principalul vector al acestor schimbări, și anume tehnologia. ”Lucrurile sunt cu totul diferite față de acum șapte ani, când am demarat evenimentele din seria CPI. Au fost șapte ani în care Imobiliare.ro a organizat 70 de evenimente CPI, cu peste 2.500 de participanți. Felul în care arată piața astăzi ne determină să schimbăm modul în care facem marketing și vânzări. Schimbările tehnologice ne pot ajuta business-ul, dar ni-l pot și distruge”, spune Adrian Erimescu, care a detaliat, în continuare, impactul pe care această evoluție tehnologică îl are asupra clienților agenților imobiliari și, implicit, asupra modului în care aceștia își desfășoară activitatea profesională de zi cu zi.

Aproximativ 60% dintre vizitatorii portalului Imobiliare.ro, site care înregistrează, lunar, un număr de1,3 milioane de unici, sunt membri ai generației ”Millennials” – persoane născute între anii 1980 și 2000. Aceștia au crescut odată cu tehnologia, cu evoluția internetului și una dintre cerințele lor este că vor rezultate imediate; ei trăiesc online, cumpără online, iar în privința modalității de accesare a portalului Imobiliare.ro, folosesc atât aplicația de mobil, cât și site-ul, de pe desktop. ”Aplicația de mobil generează de trei ori mai multe lead-uri decât cazul în care portalul este accesat de pe desktop”, spune Adrian Erimescu, precizând că Imobiliare.ro va lansa în curând aplicația pentru agent.

Tot despre tehnologie, dar din contextul marketing-ului și promovării, a vorbit și Ciprian Adam, consultant senior marketing și lector doctor în cadrul Universității de Vest Timișoara. ”Oamenii caută mereu informații, intră pe portaluri precum Imobiliare.ro sau caută informații despre tranzacții”, spune Ciprian Adam, subliniind că, în acest context, modul în care profesioniștii în imobiliare își promovează activitatea este foarte important. Ciprian Adam a vorbit astfel audienței despre diferența dintre conceptele de inbound marketing (presupune activități și comportamente naturale, organice, care nu irită) și outbound marketing (abordare impersonalăm deranjantă, iritantă pentru potențialul client, de tip ”click aici, cumpără acum”). Astfel, profesionistul în marketing a punctat o serie de elemente pe care profesioniștii în imobiliare trebuie să le aibă în vedere atunci când vine vorba despre promovare și marketing, de la cunoașterea în amănunțime a clientului și până la calitatea serviciilor pe care aceștia trebuie să le ofere clienților.

Cei prezenți au putut afla, printre alte informații de natură să le îmbunătățească activitatea profesională, că există șase niveluri ale serviciilor, grupate sub următoarele titulaturi: Incredibil – în sensul de foarte prost –, Basic, Așteptat, Dorit, Surprinzător și din nou Incredibil, de această dată cu sensul de excelent. De asemenea, Ciprian Adam i-a sfătuit pe cei prezenți că ar fi bine să se axeze, în primă fază, pe modalități de promovare non-vânzare (care nu generează vânzări imediate), precum generarea de conținut și considerare, pentru a fi astfel prezenți ”pentru un client care habar n-are că vrea să cumpere sau să vândă, ci căruia să-i oferiți soluții la posibile probleme pe care le are”, după cum spune Ciprian Adam.  Abia în a treia etapă, când încrederea clientului este câștigată, profesionistul în imobiliare ar trebui să se concentreze pe închiderea tranzacției.

Aspectele legale, în special cele derivate din Strategia Națională a Locuirii, document lansat spre dezbatere publică, au fost discutate împreună cu Mădălina Mitan, avocat senior în cadrul Schoenherr și Asociații, casă de avocatură internațională fondată în 1950.

La fel ca la Timișoara și Cluj, evenimentul de la Brașov s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia participanții au putut adresa întrebări speak-erilor din cadrul panelurilor.

Următoarele evenimente din seria ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare”, ediția 2016, vor avea loc la Iași (21 octombrie), Constanța (25 octombrie) și București (27 octombrie).