CPI București: Cum mi-am ”vândut” frații și surorile

Valentin Oanțo, public speaker și trainer, i-a învățat pe brokerii imobiliari prezenți la CPI București cum să vândă eficient. Secretul? Comunică clienților ceea ce ai și nu teîngrijora în legătură cu ceea ce nu ai!

ZEN_8712Pay to play. Acesta este numele jocului pe care Valentin Oanțo (foto stânga), public speaker, trainer și vicepreședinte educație Toastmaster București, l-a propus miercuri seara brokerilor imobiliari prezenți la ediția de octombrie a Clubului Profesioniștilor în Imobiliare București.

Participanții au primit câte o foaie cu regulile jocului și cele 16 ”produse” pe care le aveau la dispoziție spre vânzare-cumpărare. Scopul jocului a fost să ”cumperi”, având la dispoziție un buget de 20.000 de euro (virtuali, bineînțeles), anumite însușiri ale celorlalți. Printre ”produse” s-au numărat ”unghiile vopsite” , ”are mai mult de patru frați și surori”, ”este stângaci”, ”a mâncat ouă la micul dejun” și așa mai departe. Pentru a dovedi tranzacția, era necesară semnătura vânzătorului în dreptul ”produsului”, împreună cu prețul de tranzacționare. Durata jocului a fost de opt minute.

ZEN_8777În momentul startului, sala de conferințe de la Hotel Continental din București s-a transformat într-o încăpere asemănătoare Bursei de la New York: unii își strigau în gura mare oferta – ”Sunt stângaci”, ”Sunt născut în octombrie” – , în timp ce alții au abordat strategia ”punct ochit, punct lovit”. Personal, am căutat persoane care aveau două sau mai multe ”produse”, cum a fost, de pildă, cazul unei doamne blonde cu ochelari (”are părul blond” și ”poartă ochelari” erau două dintre însușirile prezente pe listă”).

După două minute, mi-am dat seama că nu aceasta este strategia câștigătoare, așa că am identificat produsul pe care îl dețineam și care era rar întâlnit: faptul că am mai mult de patru frați și surori. M-am îndreptat spre un grup mai mare de ”clienți” și le-am prezentat oferta: ”Am mai mult de patru frați și surori. Ce-mi dați la schimb?”. Am reușit să obțin,astfel, încă patru semnături, ajungând la un total de opt.

ZEN_8811Nu a fost suficient pentru a câștiga jocul. Pe primul loc s-a situat David Grigorescu (foto stânga), broker/owner Zoom City, care a obținut 11 semnături, în ciuda faptului că nu a avut prea multe de vândut. ”Mi-am dat seama că nu am de vândt decât că am mâncat ouă la micul dejun”, a spus câștigătorul. Premiul pentru David Grigorescu este o sesiune de training cu Valentin Oanțo.

Citiți luni, pe hub.imobiliare.ro, cum s-a descurcat Carina Chirculescu (Coldwell Banker) în postura de moderator al CPI București și ce broker imobiliar va vorbi în public și, poate, va și cânta la ediția din noiembrie a evenimentului.