CPI București: Individul ca afacere

În care este vorba despre cum să creezi valoare pentru clienții tăi, să o livrezi și să te asiguri că primești înapoi o valoare.

CPI mai Bucuresti (5) Modelul de business al unei persoane de afaceri, în varianta prezentată de Alexandra Pode, trainer și antreprenor, partener Business Models Inc și co-fondator al The Impact Hub București, este definit astfel: ”Modul în care o organizație creează valoare pentru clienți, o livrează și se asigură că primește înapoi o valoare”.

Înlocuiți cuvântul ”organziație” cu ”individ” și veți ști cum să abordați cariera voastră ca pe o afacere, fie că sunteți brokeri angajați într-o agenție, fie că sunteți pe cont propriu. Evident, este nevoie de mult mai mult decât de o simplă definiție pentru a vă crea un model de business personalizat.

Alexandra Pode a vorbit despre aceste lucruri la Clubul Profesioniștilor în Imobiliare de la București, care a avut loc în seara de 28 mai la Hotel Continental. Pentru că lumea este într-o permanentă schimbare – este suficient să ne uităm la cum s-a transformat educația sau modul de orientare în spațiu ( de la carte la tabletă și de la hartă la navigare prin GPS) – Alexandra Pode i-a provcat pe brokerii imobiliari prezenți în sală să identifice trei mari transformări prin care a trecut domeniul imobiliar în ultimii 15 ani.

CPI mai Bucuresti”Reprezentarea exclusivă”, a spus Ileana Preda, broker imobiliar, mai în glumă, mai în serios. Victor Zaharia, owner Move Real Estate, a menționat internetul și mediul online, în timp ce alți brokeri prezenți în sală au adus în discuție facilitățile bancare și instrumentele financiare, dar și evoluția în domeniul materialelor de construcții, în sensul creșterii calității acestora.

CPI mai Bucuresti (3)Acesta a fost doar începutul dezvoltării modelului de afaceri al fiecăruia dintre cei prezenți. Brokerii imobiliari au creat apoi propria ”hartă” a modelului personal de business, identificând și analizând aspecte precum ”parteneri-cheie”, ”activități-cheie”, ”valoare livrată”, ”clienți”, relații cu clienții”, ”resurse-cheie”, ”costuri”, ”beneficii” și altele. În cele din urmă, a fost vorba despre ”a pune pe hârtie” și de a sistematiza activitatea profesională a fiecăruia.

În încheierea evenimentului, Alexandra Pode i-a îndemnat pe brokerii prezenți la eveniment să discute pe baza ”hărților” create de fiecare, să le analizeze reciproc. ”Să încercați să vedeți cât de diferite sunt abordările voastre, chiar dacă sunteți în aceeași profesie”, a fost sfatul adresat de către Alexandra Pode brokerilor imobiliari.