Anul care se va încheia peste câteva zile a adus o serie de modificări în privința evenimentelor CPI, dar și în mentalitatea agenților imobiliari din marile orașe ale țării.
Seria de evenimente ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare”, a debutat, anul acesta, pe 14 mai, la Timișoara. Agenții imobiliari participanți au pus în discuție una dintre cele mai mari ”dureri” ale breslei: lipsa reglementării profesiei.
Și pentru că participanții au întrebat public dacă portalul Imobiliare.ro nu s-ar putea erija într-un purtător de cuvânt al agenților imobiliari în fața forurilor legislative și a autorităților, Adrian Erimescu, CEO al Imobiliare.ro, a luat cuvântul. ”Legiuitorul spune că nu poate el organiza o breaslă și dă exemplul altor meserii, precum notarii, arhitecții sau evaluatorii, care s-au organizat singure. Primul pas ar fi ca și agenții imobiliari să adopte un standard comun de lucru. Putem apoi merge împreună la legiuitor cu acest standard”, a declarat Adrian Erimescu.
Despre coagularea breslei imobiliare a vorbit și Alis Brebu, coordonatoarea Clubului Profesioniștilor în Imobiliare. ”Este necesară crearea unei comunități imobiliare unite, închegate, iar viziunea acestui eveniment, «Clubul Profesioniștilor în Imobiliare» este strâns legată de încercarea de a închega această comunitate la nivel local și național, pentru ca pe termen lung să capete forța necesară să spună lucrurile așa cum sunt, să aibă o viziune coerentă care să poată fi luată în considerare de către autorități.”
Citiți aici mai multe despre CPI Timișoara.
O altă temă, adusă în discuție Radu Andrei, product manager agenții în cadrul Imobiliare.ro în cadrul unei provocări ce a constat în găsirea de soluții, prin metoda ” Il n’y a qu’à” (”Trebuie doar să”) – presupune descompunerea unei probleme mari în probleme mai mici, cu soluții mai ușor de găsit –, a vizat posibilitatea ca Imobiliare.ro să recomande un agent imobiliar clienților potențiali.
Agenții imobiliari din Constanța au identificat o serie de subprobleme, pe care le-au formulat sub seria unor întrebări: ”De ce ar cere vizitatorul o recomandare de agent din partea Imobiliare.ro?”, ”Pe ce criterii ar recomanda Imobiliare.ro un agent?” și ”Cine garantează specializarea agentului imobiliar pe o anume nișă a pieței?”.
Aflați aici răspunsurile la întrebările de mai sus.
Colaborarea dintre agenții imobiliari a fost una dintre cele mai importante teme abordate atât la CPI Brașov (13 octombrie) și CPI Iași (14 octombrie). De notat este că aspectul colaborării a fost adus în discuție de către agenții imobiliari din sală, nu de către organizatori, ceea ce denotă, încă odată, necesitatea acestui tip de relație profesională.
Citiți mai multe despre CPI Iași și despre CPI Brașov.
”CPI s-a născut din încercarea Imobiliare.ro de a sprijini colaborarea pe piața imobiliară din România. În București am mers lunar și s-au legat prietenii între oameni care înainte nici nu voiau să audă unul de altul,iar în timp s-a ajuns la rezultate”, a spus Alis Brebu, coordonatoarea seriei de manifestări CPI. ”În Timișoara am avut un feedback foarte puternic legat de acest subiect, oamenii s-au cunoscut mai bine la CPI și au și ajuns la rezultate. Cu cât vor fi mai mulți dintre voi care vor pune «osul la treabă» în această direcție, cu atât se va închega mai bine această comunitate și va fi mai puternică. Unul dintre lucrurile pe care le vom face în acest an este CPI de la București, un eveniment național la care vom lansa Premiile Imobiliare.ro, iar unul dintre ele va fi pentru colaborare. Vrem să arătăm că poate exista colaborare și că poate duce la o situație win-win”
Ești agent sau dezvoltator imobiliar? Aplică AICI la premiile Imobiliare.ro, ce vor fi decernate în cadrul unei gale la evenimentul CPI Național (10-11 februarie 2016, București).