Întâlnirile profesioniștilor în imobiliare din România s-au desfășurat, anul trecut, în cadrul seriei de evenimente CPI, o tradiție ce a împlinit șapte ani.
Anul trecut, seria de evenimente ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare” a venit cu un nou concept. Astfel, într-o singură zi, participanții au avut posibilitatea de a se pune la curent cu cercetările și ultimele tendințe din domenii precum vânzări şi negociere, tehnologie, legislaţie imobiliară, marketing, dezvoltări rezidenţiale, arhitectură şi construcţii.
Participanții la seria de evenimente care au avut loc, pe parcursul lunii octombrie 2016, în Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Constanța și București au apreciat în mod special, potrivit formularelor de feedback pe care le-au completat, informațiile pe care le-au aflat de la speakeri, secțiunea dedicată tehnologiei, elementele de legislație prezentate, noul format al CPI, discuțiile despre impactul arhitecturii asupra segmentului rezidențial, precum și networking-ul realizat.
Adrian Erimescu, CEO și cofondator al portalului Imobiliare.ro, spune că noul concept CPI este creat în contextul evoluției tehnologice din ultimii ani. Radu Andrei, manager de proiect și cofondator Imobiliar.ro, a detaliat, în cadrul prezentărilor sale, impactul pe care această evoluție tehnologică îl are asupra clienților agenților imobiliari și, implicit, asupra modului în care aceștia își desfășoară activitatea profesională de zi cu zi.
Ciprian Adam, consultant senior marketing și lector doctor în cadrul Universității de Vest Timișoara, a scos în evidență importanța marketingului inbound, punctând o serie de elemente pe care profesioniștii în imobiliare trebuie să le aibă în vedere atunci când vine vorba despre promovare și marketing, de la cunoașterea în amănunțime a clientului și până la calitatea serviciilor pe care aceștia trebuie să le ofere clienților.
Andreea Comșa, managing partner la Premier Estate Management, a dezvăluit celor prezenți câteva dintre secretele profesionale care au condus la creșterea business-ului pe care îl conduce.
La Cluj, arhitectul Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, a vorbit celor prezenți despre conexiunea dintre arhitectură și imobiliare, în timp ce la Timișoara arh. Maja Bâldea, membră a Ordinului Arhitecților din România, a vorbit despre modificările în proiectarea ansamblurilor rezidențiale, în sensul creșterii preocupării și interesului cumpărătorilor pentru design și nivelul de trai presupus de o arhitectură modernă.
Aspectele legale, în special cele derivate din Strategia Națională a Locuirii, au fost discutate împreună cu Simona Chirică, partener în cadrul Schoenherr și Asociații și Mădălina Mitan, avocat senior în cadrul aceleiași case de avocatură internațională fondată în 1950.
Materialele prezentate la evenimentele CPI din 2016
High Technology: Noi tehnologii în imobiliare
Arhitectură: Din culisele arhitecturii rezidenţiale. Noi trenduri
Marketing: ZERO trucuri. De la Abracadabra la marketing pe bune
Vânzări: Cum să fii azi în vânzări cu un pas înaintea celorlalţi
Legislaţie imobiliară: Noua lege a locuinţei – Ce include şi ce impact poate avea
Videoclipuri de la CPI-urile locale, în 2016 >> Vezi aici
Scurt istoric CPI: Pentru a sprijini agentul imobiliar din România, Clubul Profesioniştilor în Imobiliare a devenit cea mai puternică şi mai mare comunitate imobiliară, locul în care consultanţii imobiliari se pot cunoaşte, dezvolta relaţii de business, colabora şi identifica ideile care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională şi în creăterea business-ului. CPI este un eveniment cu o tradiţie de peste 7 ani şi peste 70 de ediţii în cele mai mari oraşe din România: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Braşov, Constanţa. În 2016 a avut loc prima ediţie naţională care a reunit peste 350 de agenţi imobiliari şi dezvoltatori veniţi din toate colţurile ţării. În fiecare an, CPI-urile regionale au strâns în jur de 500 de participanţi, nerăbdători să fie printre primii care află cum se conturează viitorul.