Cum poți deveni ”Green Building Professional”?

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) a inițiat programul de certificare și training pentru a crește gradul de competență în domeniul construcțiilor verzi a celor care activează în domeniul construcțiilor și domenii conexe.

http://www.dreamstime.com/stock-image-energy-house-rating-female-hand-holding-green-labels-concept-image36669701Pentru obținerea certificării este necesară participarea la cel puțin zece cursuri; dintre acestea opt sunt obligatorii iar două pot fi alese dintr-o serie de module opționale. Programul a fost creat special pentru a asigura instruirea în domenii de specialitate diferite având în vedere că, pentru implementarea cu succes a proiectelor de construcții verzi, colaborarea între experți din domenii diferite este esențială. Cursurile vor include o parte teoretică și studii de caz furnizate de experți în domeniu activi atât la nivel național cât și internațional.

În ianuarie, RoGBC organizează două astfel de cursuri, unul la București și altul la Iași. Cel din Capitală se numește ”Certificare Voluntară pentru Clădirile Verzi din România”, va avea loc 23 ianuarie la sediul RoGBC din București (strada Ialomicioarei nr. 21) și va fi susținut de Elena Rastei, activist de mediu și specialist în sustenabilitate, cu expertiză în certificarea clădirilor LEED și BREEAM  la nivel national si international.

La Iași, la Centrul de Afaceri IDEO (șoseaua Păcurari nr. 138), pe 27 ianuarie, va fi organizat cursul ”Designul Soluțiilor de Iluminat și Clădiri Inteligente”, susținut de Dorin Beu, Conferentiar în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Ambele cursuri fac parte din categoria celor obligatorii de urmat pentru obținerea certificării ”Green Building Professional”. Taxa pentru cele zece cursuri variază între 750 și 1.650 de euro, în funcție de modalitatea de plată (în avans sau la fiecare curs în parte) și de calitatea cursantului de membru sau non-membru RoGBC. Mai multe detalii despre cursuri aici.