Cursuri pentru clădiri verzi la Cluj-Napoca

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) organizează cursuri de acreditare pentru cei interesați în a deveni auditori BREEAM In Use și/sau evaluatori BREEAM.

http://www.dreamstime.com/stock-image-energy-house-rating-female-hand-holding-green-labels-concept-image36669701Cluj-Napoca este un oraș-pionier în privința clădirilor verzi, datorită deschiderii autorităților locale către construcțiile eficiente energetic, care se traduce prin scutiri de impozite pentru proprietățile ”green”. Această măsură a dus la apariția, în Capitala Transilvaniei, a clădirilor efciente energetic, atât pe segmentul office, cât și pe cel rezidențial. Proiectele The Office (ansamblu de clădiri de birouri), dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Șandor în parteneriat cu fondul de investiții sud-african New Europe Property Imvestments (NEPI) și Studium Green (ansamblu rezidențial) sunt exemple elocvente și palpabile ale acestei abordări.

Brokerii imobiliari locali sunt, așadar, puși în fața unei noi realități, aceea de a se ocupa și de ofertele de pe acest segment. În aceste condiții, training-urile anunțate de Consiliul Roman pentru Clădiri Verzi (RoGBC) în luna februarie pot fi interesante pentru agenții imobiliari locali.

RoGBC organizează, în calitate de partener Building Research Establishment (BRE), cursuri de acreditare pentru cei interesați în a deveni auditori BREEAM In Use și/sau evaluatori BREEAM. Astfel, training-urile BREEAM International New Construction 2013, BREEAM In Use International și BREEAM Communities vor avea loc în perioada 23 – 27 februarie 2015, la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

steve-b”BREEAM este unul dintre instrumentele de îmbunătățire a clădirilor tot mai des utilizate pe piața românească. Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu Building Research Establishment (BRE) pentru a educa cât mai mulți profesioniști să devină atât evaluatori autorizați BREEAM cât și auditori BREEAM In Use”, spune Steven Borncamp (foto stânga), CEO, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi.

Potrivit reprezentanților săi, RoGBC este unica organizație de profil din România recunoscută la nivel național și internațional fiind formată din cei mai importanți actori ai sectorului construcțiilor din România, care au adoptat principii și valori similare în vederea transformării mediului construit într-unul sustenabil, eficient din punct de vedere energetic și din punct de vedere al consumului de resurse. RoGBC consiliază municipalități în mai multe orașe din România cu privire la aspectele fiscale și pregătește codul etic destinat evaluatorilor de clădiri verzi activi în România.

Pentru mai multe detalii contactați: Alexandra Peiu, [email protected]