Design de toamnă: Patru stiluri de amenajare a locuinței

În care este vorba despre ce trebuie să știți pentru a putea sfătui potențialii cumpărători cu privire la cum să-și amenajeze locuința proaspăt achiziționată.

Magic MomentsSpecialiștii Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, propun noi stiluri de amenajare a casei. „O idee completă pentru amenajarea spațiilor de locuit – de la pereți și pardoseli, până la decorațiuni – acesta este obiectivul nostru în fiecare sezon. Tocmai din acest motiv, lansăm în această toamnă noi stiluri de amenajare din care românii se pot inspira pentru a crea confortul dorit în propria locuinţă”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Redăm mai jos aceste patru stiluri de amenajare, din care vă puteți inspira pentru a vă sfătui clienții care cumpără o locuință în urma consultanței imobiliare pe care le-ați oferit-o. Cu siguranță, își vor aminti despre aceste sfaturi și poate chiar vă vor recomanda cunoscuților care-și caută, la rândul lor, o casă.

Scandinavian Touch

Inspiraţia scandinavă, de o simplitate exemplară, stă la baza stilului Scandinavian Touch prezentat de Hornbach, aducând un şarm stilistic cu totul deosebit. Designul nu este unul pretenţios, fiind dictat de funcţionalitatea şi relaxarea specifice ţărilor nordice. În acest stil, amenajarea este inspirată de bucuria față de lucrurile simple şi de natură.

Atenția este concentrată asupra nuanțelor pastelate deschise, atât pentru amenajarea integrală, cât şi pentru decoraţiuni şi alte accesorii. Pentru pereţi este recomandată culoarea albastră, aceasta fiind completată cu nuanțe de gri deschis, crème-rosé și alb-unt. Când vine vorba de mobilier sau alte decoraţiuni, Hornbach propune elemenetele din lemn de culoare deschisă.

Modern Rustic

Natural și durabil – acestea sunt elementele care caracterizează stilul Modern Rustic. Cu accent pe nuanțe calde şi mult lemn pentru amenajarea spațiilor, şi în această idee de decorare toată atenția este concentrată asupra confortului.

Pentru decorațiuni sunt utilizate materiale în culori naturale, chiar și lucrate manual. Deschiderea spațiului de locuit către natură constituie, de asemenea, o parte esenţială a acestei tendințe. Modern Rustic  poate crea un ambient ce va aduce clipe minunate petrecute alături de familie, într-un loc în care fiecare se simte bine.

House of Elegance

În acest stil de amenajare a locuinței, prezentul se întâlnește cu trecutul: elementele moderne se bazează de fiecare dată pe un design ce amintește de trecut. Suprafețele de calitate superioară din malachit și agat sunt combinate cu accesorii din cupru și de culoare aurie. În acelaşi timp, materiale catifelate și mătăsoase, cu modele fine, asigură efecte misterioase.

Această armonie defineşte valoarea întregii amenajări. În încăperile decorate conform stilului House of Elegance este asigurată o atmosferă caldă pentru primirea oaspeților.

Magic Moments

Viața trăită cu intensitate mare într-o ambianță elegantă se află în centrul atenției când vine vorba de stilul Magic Moments care oferă cadrul perfect pentru clipe relaxante.

Nuanțele bogate de roșu specifice toamnei marchează selecția de culoare și conferă senzația de stabilitate. Nu doar culorile, ci și alte obiecte de amenajare aduc note teatrale, iar căldura pe care o emană acestea transformă ambientul într-un loc în care oricine s-ar simţi confortabil.