Design: Patru stiluri de amenajare a locuinței

Importanța stilului în care este amenajată o casă reiese și din modul în care retailerii din domeniu își împrospătează oferta primăvara și toamna.

După cum bine cunosc profesioniștii în imobiliare, în decizia de achiziție a unei locuințe contează mult, pe lângă elementele ”clasice” precum prețul, poziționarea, accesul la facilități educative și sociale, și felul în care poate fi amenajată respectiva casă. De multe ori, potențialul cumpărător nu poate, din diverse motive, să-și imagineze cum va arăta noua lui locuință și nu poate trece cu gândul dincolo de felul în care este ea amenajată în momentul vizionării. Unii brokeri imobiliari chiar colaborează cu firme de design interior, pentru a oferi o paletă cât mai largă de servicii clienților.

În orice caz, un client va aprecia întotdeauna dacă agentul imobiliar care-i arată posibila sa viitoare casă îi va sugera și anumite posibilități de amenajare, în funcție de nevoile clientului sau dacă îi va vorbi despre stilurile de amenajare și design în tendințe.

În această primăvară, cuvântul de ordine în acest domeniu este ”relaxare”, un lucru normal dacă ne gândim la condițiile în care ne desfășurăm activitatea profesională de zi cu zi. „Eliminarea stresului, contemplarea și relaxarea totală, fără a face absolut nimic, sunt astăzi mai căutate decât au fost vreodată. Să stai din când în când tolănit, fără să fii condiționat, pe o pernă moale de pe canapea, îți oferă pur și simplu bună dispoziție, întrucât căminul are în primul rând rolul de a îngriji sufletul”, spune Axel Venn, expert în designul culorilor, care elaborează, de peste zece ani, stilurile de amenajare ale Hornbach.

Locuința devine, astfel, o chestiune de confort. Acasă este locul unde oamenii se simt cel mai bine și unde au luxul de a fi în largul lor, la finele unei zi stresante. Iată, așadar, patru stiluri de amenajare a locuinței, așa cum au fost ele gândite de specialiștii în design ai Hornbach, pe care le puteți adapta și prezenta clientului în funcție de personalitatea sa.

Black&White Comfort – Contrast ușor

Black & White comfort

 

Jocul de culori din stilul Black&White Comfort este foarte reținut: funcțional, dar și natural, autentic și jucăuș. În aceeași tendință se încadrează și mobilierul alături de accesorii Pe de o parte stilul te trimite într-un mediu dur, ca teracota, și stabil, ca materialele dense din in – iar pe de altă parte, moale și voluminos, ca pielea. Acest contrast ușor asigură o armonie specială. Senzația din încăpere nu este deloc încărcată, fiind frumos aranjată și confortabilă. Un mediu adecvat deopotrivă pentru locuit și odihnă, cât și pentru muncă.

 

Nordic Atmosphere – O imagine naturală

Nordic AtmosphereComoditatea și confortul se îmbină perfect în sugestia de ambient Nordic Atmosphere. Dorința de simplitate și natură care înflorește, precum și buna dispoziție, caracterizează această propunere de amenajare. Naturalețea scandinavă este bine pusă în valoare, iar spațiul propus este luminos și prietenos. Compartimentarea zonelor din locuință este realizată prin culori în nuanțe pastelate, lemnul deschis la culoare subliniază atmosfera liniștită, în timp ce diversitatea corpurilor de iluminat conferă un șarm nostalgic.

 

 

Relaxed Living – Albastrul la putere

Relaxed LivingAproape 40% din oameni declară că albastru este culoarea lor preferată. De aceea, în stilul Relaxed Living, albastrul este culoarea vedetă, precum și contrastul acestuia cu alte nuanțe, precum cea a cărbunelui. De asemenea, conform specialiștilor Hornbach, contrar mitului foarte răspândit, locuințele ce sunt decorate în această culoare nu sunt neapărat reci. Folosind materiale textile moi și nuanțe de lemn calde se poate crea un confort relaxant. Cu ajutorul albastrului, peste tot vor domni limpezimea, curățenia și claritatea. Totodată, albul poate fi combinat ușor cu albastru și, prin contrast, pare ”mult mai alb”.

 

Blooming Emotions – O stare de bine

Blooming Emotions

 

Emoțiile se dovedesc a fi cel mai bun sfătuitor – mai ales în această ambianță a locuinței. Stilul Blooming Emotions este definit de senzația de bine, confort și utilitate. Nuanțele florale reprezintă baza pentru culori și design: de la roz elegant până la nuanțe de coral și albastru satinat, culorile prietenoase dăruind bună dispoziție locatarilor și musafirilor. Plăcerea de a fi împreună și de a te bucura de momente deosebite reprezintă centrul universului acestei locuințe.