Una dintre tendințele în materie de design în ce privește amenajarea locuinței este alăturarea stilului vintage cu cel industrial.
Agenții sau brokerii imobiliari vând, de regulă, case goale, eventual cu mobilierul de bucătărie. De cele mai multe ori, clientul potențial cu care mergeți la o vizionare încearcă să-și imagineze cum va arăta casa lui amenajată și mobilată. Este important să fiți la curent cu noutățile în materie de design și amenajare interioară: dacă îi puteți crea clientului o imagine despre cum ar arăta casa amenajată, atunci șansele ca acesta să ia deciza de cumpărare ar crește.
Una dintre tendințele din acest domeniu este alăturarea stilului vintage cu cel industrial. Întâlnit mai ales în pub-uri sau cafenele, acest stil este potrivit și pentru case ”originale”, așa cum le descriu designerii Studio Insign.
Lemnul este materialul predominant folosit pentru a contura interiorul, în timp ce accentele industriale subtile, precum scaunele de la bar și corpurile de iluminat din bucătărie împreună cu alte accesorii oferă casei o amenajare cu trăsături pronunțate. Piesele vintage, alături de cele care par că tocmai au fost aduse din uzine sau fabrici sunt ideale pentru întregirea aspectului industrial. ”Pentru a da o notă chic ambientului, având în vedere că de regulă predomină culorile cenușiu și brun, vă recomandăm să introduceți și câteva tonuri calde prin intermediul accesoriilor, textilelor sau al plantelor”, sună sfatul reprezentanților Galeriilor Noblesse,pe care-l poate da și un agent imobiliar clientului său potențial.
Elementele vintage nu trebuie neapărat să fie piese de muzeu, ci pot fi mese vechi, aparate uzate sau chiar scaune din metal ruginit, spun designerii. Poate ar fi totuși bine să vă asigurați că potențialul client are vaccinul antitetanos făcut dacă alege să-și mobileze casa cu obiecte din metal ruginit, am adăuga noi.