Infografic: Ce tip de concedii preferă profesioniștii în imobiliare?

Majoritatea consultanților în imobiliare beneficiază de unul sau două concedii pe an și cei mai mulți reușesc să se bucure de perioada de vacanță, potrivit unui sondaj realizat de CPI.

dreamstime_s_80693903_castel_vacantaLa nivel mondial, oamenii preferă vacanțele relaxante în detrimentul celor active, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GfK.  Într-un sondaj online realizat în 17 țări, peste jumătate (59%) dintre oameni spun că preferă o vacanță “în care să mă relaxez”. Acest lucru se compară cu puțin peste o treime (35%) care preferă „o vacanță activă în care fac sau văd multe lucruri”. Doar 6% nu sunt hotărâți ce tip de vacanță preferă.

La nivel internațional, nu există nicio diferență între bărbați și femei atunci când vine vorba despre aceste alegeri. Bărbații sunt cu foarte puțin mai comozi în alegerile lor decât femeile – 60% dintre bărbații preferă o vacanță relaxantă, comparativ cu 58% dintre femei. Pentru concediile active, bărbații și femeile se situează la egalitate, cu câte 35% fiecare.

Familiile cu adolescenți sunt ușor mai înclinate spre vacanțe active decât celelalte

Prezența copiilor în familie pare să influențeze în mică măsură preferințele de vacanță ale oamenilor, comparativ cu media internațională. Doar două treimi (62%) dintre cei cu copii cu vârsta sub șase ani sau cei cu copii între șase și douăsprezece ani favorizează vacanțele relaxante și puțin peste o treime pe cele active.
Pentru familiile cu adolescenți, vacanțele de relaxare devin mai puțin populare, scăzând la 57%, în timp ce cele active cresc la 39%.

Cum stau lucrurile atunci când vine vorba despre agenții imobiliari? Ce tip de concedii preferă ei: relaxante sau în care să se mai și ocupe de tranzacții, pe cât posibil? Câte concedii au ei pe an și cum se pregătesc de vacanță? Răspunsurile la toate aceste întrebări le puteți descoperi în infograficul de mai jos, ce prezintă rezultatele unui chestionar realizat de Clubul Profesioniștilor în Imobiliare pe pagina sa de Facebook, la care au răspuns 80 de consultanți în imobiliare.