Rolul mingii de tenis în unitatea brokerilor

Cum să folosești șapte mingi de tenis pentru a învăța 80 de brokeri imobiliari să lucreze în echipă.

CPI Tm (5)Claudiu Popovici – în prezent managing partner în  cadrul companiei Corporate Performance Solutions, în trecut director de vânzări regional la companii precum UPC și Philips România – a scos la un moment dat la iveală un set de mingi de tenis, în timp ce vorbea despre cât de greu facem echipă, noi românii în general. ”Nu putem face echipă pentru că suntem neîncrezători unii în ceilalți”, le-a spus trainerul celor 80 de brokeri imobiliari timișoreni care veniseră la ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare” Timișoara, prima manifestare din noua serie de evenimente naționale organizate de imobiliare.ro după o pauză de cinci ani.

În continuare, Claudiu Popovici i-a rugat pe cei prezenți să dea scaunele la perete și i-a împărțit în șapte echipe, dând fiecăreia câte o minge de tenis. ”Vom crea procese, aruncând mingea de la unul la celălalt. Veți sta în cerc și singurele două reguli sunt că nu aveți voie să dați mingea celui de lângă voi și trebuie ca mingea să circule numai prin aer, fără să atingă pământul. În plus, trebuie să aruncați întotdeauna mingea unui membru al echipei care nu a primit-o deja. Ultimul aruncă mingea primului, care reia procesul și tot așa de opt ori. La finalul celor opt runde, vom avea un produs”, e explicat Claudiu Popovici.

CPI Tm (9)Crearea produsului urma apoi să fie cronometrată, echipele neavând voie să depășească timpul alocat. Crearea produsului a început și toate echipele au atins, mai devreme sau mai târziu, obiectivul setat. Limita de timp a fost apoi coborâtă gradual, iar echipele au descoperit metode ingenioase de a scurta durata proceselor. Sala de desfășurare a ineditei competiții arăta ca un imens stadion de twister, cu brokeri imobiliari care stăteau în tot felul de poziții incomode pentru a fi siguri că își îndeplinesc rolul în cadrul echipei.

Perioada alocată competiție a trecut și una dintre echipe a câștigat. Nu asta a fost însă important în acest exercițiu, iar concluziile exprimate de brokerii din sală au fost mai multe. În echipă se generează idei, însă nu-ți poți da seama dacă acestea sunt bune sau nu până nu le încerci. Dacă folosești aceeași metodă, obții cam aceleași rezultate. Dacă vrei alte rezultate, trebuie să shimbi metoda