Șase ponturi pentru un birou zen

Biroul vostru trebuie să fie un loc care să atragă clienții, dar și un mediu de lucru productiv pentru agenți și alți angajați.

birou zenPrimul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a vă crea un birou zen este să fiți ordonați. De pildă,  când scoateți un dosar, puneți-l la loc după ce ați terminat treaba pe care o aveați cu el. Acesta este conceptul ”desăvârșirii”- când începeți o sarcină, o terminați în momentul în csre puneți lucrurile la loc.

Aceast concept vă va ajuta să mențineți biroul curat și actele mai bine organizate, iar astfel viața voastră profesională și personală se va îmbunătăți, spune Regina Leeds, cunoscută drept ”Organizatoarea Zen” și autoarea cărții ”Right Size, Right Now”, citată de Realtor.org.

”Trăim într-un univers de tip cauză și efect”, spune Leeds. ”Dacă observi un efect csre nu-ți place, poate fi un model comporamental. Eu îi învîț pe oameni să gândească și să abordeze mediul lor într-un mod diferit.

Iată șase sfaturi pentru a vă crea un birou zen.

Învățați de la doctori. Medicii își aranjează uneltele în ordinea în care vor fi folosite – nici mai multe, nici mai puție decât vor avea nevoie. Folosiți această abordare operațională atunci când vă aranjați biroul sau spațiul de lucru.

Eliminați orice de care nu aveți nevoie sau pe care nu-l folosiți. Scăpați de broșuri vechi sau cărți de vizită de care nu mai aveți nevoie. Stabiliți, de două ori pe an, o zi pentru o ”curățenie generală” a biroului. Creați un sistem standardizat de îndosariere, bazat pe nume, date sau categorii.

Spuneți o poveste cu pereții biroului. Pereții goi induc ideea unui spațiu fără personalitate, fără proprietar. Înrămați și atârnați pe pereți fotografii legate de activitatea voastră și de comunitate. Celebrați ceea ce face piața de real estate să fie specială. Expuneți premiile pe care le-ați câștigat, chiar și fotografii personale, însă aveți grijă să nu exagerați și să nu aglomerați încăperea.

Aduceți biroul viață prin plante. Trebuie să alegeți plantele potrivite mediului și cantității de lumină solară care pătrunde în încăperea respectivă.

Bomboane: unul dintre ele mai vechi trucuri. Puneți un castron mic cu bomboane pe birou pentru a face astfel locul mai atrăgător pentru agenți și clienți deopotrivă.

Curățenia la locul de muncă – o obligație de serviciu. Un birou al unei agenții imobiliare poate deveni, destul de rapid, asemenea unei camere dintr-un cămin studențesc, cu lumea care lasă farfurii murdare în chiuvetă sau care nu pun mâncarea și altele la loc.