Se poate să construiești o casă în cinci zile?

Habitat for Humanity România a răspuns afirmativ la întrebarea de mai sus și a ridicat 36 de case în zona Bacăului, marcând astfel Ziua Mondială a Locuirii.

BIG BUILD 2017Proiectul BIG Build 2017, cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din Europa, organizat de Habitat for Humanity România ajuns la cea de-a opta ediție, a presupus ridicarea, la Bacău, a 36 de case în decurs de doar 5 zile, în perioada 2-6 octombrie, cu ajutorul a 450 de voluntari din România și din afara țării. Cele 36 de locuinţe vor fi locuite de familii cu venituri reduse din Bacău.

“O locuință adecvată este primul pas în a rupe cercul sărăciei. În România, circa 5 milioane de persoane locuiesc în condiții precare. Prin BIG BUILD ne propunem să contribuim la rezolvarea acestei probleme și să atragem atenția asupra unui drept fundamental al omului. Cu sprijinul companiilor care s-au alăturat Habitat for Humanity România, reușim împreună să îi ajutăm pe cei 117 de membri ai familiilor care se vor muta în casele construite în cadrul BIG BUILD 2017 ”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Una dintre companiile de care vorbește Roberto Pătrășcoiu este Ariston Thermo România, care a donat 36 de centrale ce vor fi instalate instalate în casele recent construite, organizate în sistem duplex, triplex, cu două sau trei camere și suprafețe între 35 și 55 de metri pătrați.

 „Ne-a impresionat magnitudinea acestui proiect ambițios, atât ca resurse umane implicate, cât și ca nivel de organizare și mobilizare. De aceea, am dorit să ne implicăm, contribuind la dotarea celor 36 de case cu centrale termice pe gaz de ultimă generație care să asigure un plus de confort familiilor beneficiare”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. Cu sprijinul a peste 32 000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69 000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.