Siguranța înainte de toate

V-ați simțit vreodată în nesiguranță în timp ce vă exercitați profesia de agent imobiliar? Iată câteva sfaturi.

tranzactii imobiliare 2Aproape 40% din mai mult de 3.000 de profesioniști în imobiliare din Statele Unite ale Americii au declarad că au fost cel puțin o dată într-o situație în care s-au simțit în nesiguranță în timp ce erau la lucru.

Cele mai întâlnite astfel de situații sunt în cazul vizionărilor de tip ”open house”, în casele nelocuite, în proprietățile care nu au fost încuiate și în casele din zone izolate, potrivit unui sondaj realizat de National Association of Realtors (NAR).

44% dintre cei intervievați au spus că agențiile lor au proceduri standard atunci când vine vorba despre siguranță, în timp ce 27% spun că astfel de proceduri nu există. Agenții spun, în proporție de 28%, că nu sunt siguri dacă aceste proceduri există în cadrul companiei pentru care lucrează.

Și pentru că septembrie este ”REALTOR Safety Month”, ”o oportunitate pentru agenți și companii să revizuiască și să-și îmbunătățească procedurile din domeniul siguranței”, NAR împreună cu alte asociații locale au pus la dispoziția celor interesați resurse și materiale pentru a-i ajuta pe profesioniștii din imobiliare să fie în siguranță atunci când lucrează.

Iată câteva dintre procedurile pe care agenții americani le urmează în acest sens:

Aplicații pentru smartphone: 42% dintre agenți au spus că folosesc o aplicație pentru telefonul mobil, care le înregistrează deplasările și îi alertează pe colegi în caz de urgență. Printre cele mai folosite se numără Find My iPhone, GPS Phone Track pentru Android, Life 360, HomeSnapPro, bSafe, React Mobile și Real Alert.

Anunțați unde sunteți: Mulți agenți au spus că anunță întotdeauna soțul/soția, un prieten sau un membru al famiiei unde se duc, înainte de a merge la o vizionare cu un client.

Întâlnirea inițială: Cei mai mulți dintre agenți declară că se întâlnesc cu 50% dintre cumpărătorii sau vânzătorii potențiali pe care nu-i cunosc înainte să vizioneze o locuință.

Arme de auto-apărare: Unii dintre agenți spun că au la ei astfel de arme, precum spray iritant (21%), arme de foc (16% – în SUA este legal să deții arme de foc), cuțite (8%) sau arme cu electroșocuri (5%).

Cursuri de auto-apărare: 40% dintre agenți spun că au participat la un curs de auto-apărare. Dintre aceștia, 73% spun că acum se simt mai pregătiți pentru situații neprevăzute.