Sondaj CPI: Sunt utile vizionările de tip ”open house”?

Majoritatea profesioniștilor în imobiliare care au răspuns la întrebările CPI nu cred că vizionările de tip ”open house” sunt utile.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-waist-up-male-real-estate-agent-smiling-two-clients-happy-holding-plan-new-apartment-looking-away-image46385833Față de anul 2015, când Clubul Profesioniștilor în Imobiliare a desfășurat un sondaj similar, procentul brokerilor imobiliari care au organizat vizionări ”open house” a crescut. Astfel, în acest an, profesioniștii în imobiliare spun în proporție de 39% că au organizat astfel de evenimente. Acum doi ani, procentul era de 33%.

Printre avantajele organizării unei astfel de vizionări se numără, potrivit participanților la sondajul CPI, atragerea de clienți și eventual atragerea de noi proprietăți; câștiguri pe plan personal, networking, insights de la colegii agenți; expunere în zona în care activezi, oportunități noi de afaceri; notorietate pentru agent și proprietate și publicitate.

Dezavantajele constau, în opinia participanților la sondaj, în cunoașterea incompletă a conceptului de către public, implicit în numărul mic de persoane interesate; în discuțiile care pot avea loc la astfel de eveniment, în care pot apărea păreri greșite care să influențeze clienții, în slaba vizibilitate a unui astfel de eveniment, în timpul pierdut pentru organizare, în necesitatea ca proprietatea să fie nelocuită.

Din perspectiva tipului de proprietăti la care pot fi organizate vizionări open house, participanții la sondaj au menționat câteva criterii: proprietătile ar trebui să fie peste medie; astfel de vizionări sunt potrivite pentru proprietătile cu prețul situat sub cel al pieței, pentru a putea, eventual, obține mai multe oferte, în genul unei licitații; imobilele ar trebui să fie mobilate la un nivel calitativ ridicat; astfel de vizionări sunt cele mai potrivite pentru case cu peste patru camere, curte și teren cu suprafețe mari.

Printre motivele pe care participanții la sondaj le-au menționat la întrebarea ”De ce nu ați organizat astfel de vizionări?” se numără lipsa documentării suficiențe referitor la acest concept, lipsa permisiunii proprietarilor, lipsa proprietătii potrivite, necunoașterea conceptului, lipsa exclusivitătii pentru proprietatea respectivă