Top 10 țări și 10 județe din România cu cei mai fericiți proprietari

Există o legătură între fericire și faptul că ești proprietar de locuință? Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCED) spune că da.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-retro-happy-family-house-real-estate-modern-flat-design-concept-template-vector-illustration-image44591006Faptul de a deține în proprietate o locuință poate conduce la niveluri mai ridicate de bunăstare, potrivit unui articol publicat pe realtor.org, ceea ce atestă, în opinia autorilor, un nivel mai mare de fericire. Autorii materialului menționat citează Indexul ”Better Life” realizat de OCED, care analizează calitatea vieții în 362 de regiuni din 34 de țări. Indexul ”Better Life” este realizat luând în considerare indicatori precum stocul de locuințe, slujbe, implicare civică, sănătate și siguranță.

Ne vom opri în acest articol asupra criteriului ce vizează locuințele deținute în proprietate. Valoarea acestui indicator rezultă din proporția dintre numărul de camere de locuit și mărimea populației. Cu alte cuvinte, acest indicator arată câte persoane locuiesc, în medie, într-o cameră.

 

 

Top 10 țări cu cei mai fericiți proprietari

Loc

Țară

1

Canada

2

Statele Unite ale Americii

3

Australia

4

Belgia

5

Danemarca

6

Germania

7

Noua Zeelandă

8

Irlanda

9

Olanda

10

Luxemburg

Sursa: Better Life Index

Întrucât România nu este parte a OCED, țara noastră nu este luată în calcul în cadrul acestei analize. Luând în considerare aceiași factori – numărul de camere de locuit raportat la populație, date preluate de la Institutul Național de Statistică – și considerând că cu cât mai puțini oameni locuiesc, în medie, într-o cameră, cu atât fericirea este mai mare, am realizat propriul Top 10 al județelor din România cu cei mai fericiți proprietari.

Top 10 județe din România cu cei mai fericiți proprietari

Loc

Județ

1

Covasna

2

Harghita

3

Mureș

4

Iași

5

Maramureș

6

Brașov

7

Cluj

8

Timiș

9

Botoșani

10

București