Are proiecte cu sute de apartamente în București și Constanța. Soluția găsită de acest dezvoltator pentru a ține tot timpul pasul cu cerințele pieței

Dezvoltarea unui proiect rezidențial cere timp, iar de la demararea lucrărilor de construire și până la finalizarea procesul de vânzare cerințele cumpărătorilor activi la nivelul pieței se pot schimba. Iată cum ține pasul cu preferințele potențialilor clienți dezvoltatorul Gran Via România, unul dintre cei mai mari jucători de pe plan local.

Preferințele clienților se schimbă uneori mai repede decât te-ai aștepta. Inclusiv situația din ultimele luni i-a influențat pe mulți dintre cei aflați în căutarea unei locuințe. Timpul petrecut în lockdown i-a determinat să acorde o atenție sporită spațiului pe care îl au la dispoziție și să se orienteze spre apartamentele cu suprafețe mai generoase.

„Avem clienți care ne întreabă de apartamente de 3 și 4 camere. Aveam și înainte, dar foarte puțini. De altfel, în proiectul din Aviației nu mai avem niciun apartament cu 3 camere. Le-am vândut pe toate”, a declarat Antoanela Comșa, Director General al Gran Via România, în cadrul celui mai nou webinar CPI, făcând referire la ansamblul Aviației Apartments.

„De la momentul la care decizi să începi un proiect și până la momentul în care vinzi, piața se poate schimba foarte mult. Astăzi, poate să ceară garsoniere și apartamente cu 2 camere, la începutul anului viitor apartamente de 3 camere”, a explicat Comșa.

Dezvoltatorul a găsit și o soluție, tocmai pentru a veni în întâmpinarea unor astfel de modificări – schimbarea tipologiei unităților chiar în timpul construcției.

„În proiectul din Timișoara 58, de exemplu, apartamentele au până la etajul 7 o anumită tipologie și de la etajul 7 în sus au altă tipologie pentru că în momentul în care am ajuns la etajul 7 ne-am dat seama că piața cere altceva și am schimbat imediat proiectul. La fel, în Gran Via Park avem mai multe apartamente de 3 camere pentru unul dintre blocuri, dar la momentul la care ne-am apucat să vindem am observat că cererea era mai mare pe garsoniere și pe 2 camere. Atunci, am modificat și acolo proiectul. Încercăm tot timpul să avem structuri flexibile care să ne permită această modificare în timpul execuției proiectului”, a mai adăugat Directorul General al Gran Via România.

Citește și: Proiectul rezidențial – de la machetă la șantier. În câți ani navighează un dezvoltator hățișul birocratic și care sunt marile obstacole pe care le întâlnește pe drum

Citește și: Ce fac dacă un client oferă 50.000 de euro pe o casă listată la 80.000 de euro? Trei traineri de top răspund

Citește și: Opinie Antoanela Comșa, Gran Via România – Pandemia, legislația și imobiliarele

Avantajul acestei soluții este acela că pentru astfel de lucrări nu ai nevoie de multe acte noi, cât timp nu modifici fațada, structura sau nu să ai la final un număr complet diferit de unități.

„Când faci această recompartimentare, dar afectezi fațada, îți trebuie o nouă autorizație de construire, dar fără toate avizele. Se schimbă situația în momentul în care modifici numărul de apartamente. Și aici, depinde câte apartamente ai în plus pentru că sunt niște condiții de evacuare a persoanelor, de realizare a unor locuri de parcare. Atunci, se analizează de la caz la caz”, a explicat Antoanela Comșa în cadrul webinarului CPI.

Citește și: S-a lansat primul program educațional privat în real estate dedicat celor care vor să-și construiască o carieră în domeniu

Citește și: Indicele Imobiliare.ro – Prețurile au scăzut ușor luna trecută în marile orașe din țară. Excepția din Moldova

Citește și: Iulie, cea mai bună lună pentru tranzacții din 2020. Top 10 județe unde s-au vândut cele mai multe imobile

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])