Ce ne împiedică să atragem noi investitori? Problemele care îi descurajează pe străini în alegerea României ca destinație de business

România se confruntă cu probleme de imagine care descurajează venirea noilor investitori, probleme care nu vin însă pe fondul instabilității politice. Aceasta este una dintre concluziile discuțiilor din panelul la care au participat investitori români și care a fost organizat în cadrul SEE Property Forum 2018, una dintre cele mai importante conferințe internaționale de real estate.

Ovidiu Șandor, CEO Mulberry Development – companie care dezvoltă în prezent proiectul mixt ISHO în Timișoara – și unul dintre speakerii prezenți la discuțiile din acest panel, a declarat că România are o problemă de percepție, dar și că princincipul motor al companiilor care vin în țara noastră este cel al capitalului uman.

În opinia sa, o problemă majoră care îi poate descuraja pe investitori este cea a lipsei unei infrastrucutri de calitate, iar până în momentul în care se vor aduce îmbunătățiri la nivelul acesteia, nu este posibilită o creștere a potențialului României.

Gijs Klomp, director de investiții NEPI Rockcastle, a menționat, la rândul său, că nu riscul politic este cel care îi împiedică să vină pe noii investitori pentru că piețele pe care țara noastră concurează pentru atragerea de capital se află într-o situație politică similară sau chiar mai rea față de cea din România și a dat exemplu în acest sens state precum Ungaria sau Polonia.

Acesta a mai adăugat că pentru România atragerea unor noi surse de capital este imperativă pentru creșterea lichidității.

Evenimentul SEE Property Forum 2018 a fost organizat, pe 29 martie, la București de Property Forum în parteneriat cu Royal Institution of Charted Surveyors cu scopul de a reuni profesioniști din real estate și directori executivi de top din Europa de Sud-Est pentru a analiza potențialul pieței imobiliare din România dintr-o perspectivă globală.

La ediția din acest an, la care Imobiliare.ro a fost partener media, au fost prezenți 45 de speakeri și aproape 300 de participanți din 15 țări.

Citește și: SEE Property Forum 2018, una dintre cele mai importante conferințe internaționale de real estate, se organizează la București. Care vor fi principalele subiecte puse în discuție

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])