Circa 70 de dezvoltatori își prezintă ofertele la Imobiliarium Băneasa. Iată cum văd ei evoluția prețurilor în 2020

O nouă ediție Imobiliarium Băneasa, expoziția imobiliară la care participă cei mai mulți dezvoltatori, se va organiza, în perioada 11-13 octombrie, în incinta centrului comercial Băneasa Shopping City din Capitală. Aproximativ 70 de dezvoltatori își vor prezinta aici ofertele, cele mai multe dintre acestea adresându-se segmentului middle-market.

imobiliarium baneasa octombrie

Circa 90 de ansambluri rezidențiale, cu locuințe însumând peste 1 milion de metri pătrați, vor fi prezentate în weekend la Imobiliarium Băneasa. Printre dezvoltatorii care vor lua parte la eveniment se numără One United Properties, AFI Global Europe, Anchor Group, Conarg, Impact, Prime Kapital, Metropolitan, Cordia – Futureal Group, Straulești Lac Alfa, Hagag, Zacaria Group și Nusco Imobiliara.

Expoziția reunește pentru prima dată toate tipurile de case și apartamente inteligente disponibile pe piața din România. Caravana Grohe va face și ea, în premieră, un popas la târgul imobiliar din Capitală. Practic, într-un showroom mobil se vor prezenta cele mai noi soluții pentru baie, bucătărie și smart home în materie de baterii, ceramică și senzori.

Cresc prețurile în 2020, spun dezvoltatorii

Prețul pe metru pătrat ar urma să crească în 2020 cu până la 10% sunt de părere 60% dintre dezvoltatorii care vor participa la noua ediție Imobiliarium Băneasa, conform unui studiu realizat de organizatori. Alți 30% consideră că prețurile locuințelor vor stagna anul viitor.

Doar 10% dintre cei intervievați prevăd o scădere în viitorul apropiat. Cele mai mari impedimente întâlnite de la lansarea în România au fost birocrația și lipsa forței de muncă, susțin dezvoltatorii. La acestea se adaugă evoluția imprevizibilă a programului Prima Casă, accesibilitatea mijloacelor de transport și finanțarea.

Târgul Imobiliarium Băneasa poate fi vizitat vineri (11 octombrie) între orele 16:00-20:00, sâmbătă (12 octombrie) în intervalul 10:00-20:00 și duminică (13 octombrie) de la 10:00 la 17:00. Accesul este gratuit pentru cei care se înregistrează online până pe 10 octombrie. După această dată, înregistrarea se va face direct la eveniment, iar accesul se va realiza pe baza unui bilet în valoare de 10 lei.

Citește și: Indicele Imobiliare.ro – Ritmul de creștere a prețurilor a încetinit în septembrie. În Iași și Brașov au avut loc scăderi

Citește și: Cu cât s-au majorat chiriile din marile centre universitare. Cea mai mare creștere anuală, în Iași

Citește și: Locuințe mai scumpe în UE. Cum au evoluat prețurile în România comparativ cu alte țări europene

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])