Decizia care l-a ajutat pe acest manager de agenție cu 15 ani de experiență în imobiliare să elimine o sursă constantă de stres și să îmbunătățească relația cu clienții

După 15 ani de activitate în domeniul imobiliar a luat o decizie care i-a adus foarte multă satisfacție profesională și l-a ajutat să elimine o sursă constantă de stres. Iată cum vede proprietarul unei agenții din Brașov tranziția de la intermediere la reprezentare exclusivă și de ce o consideră o schimbare majoră, dar binevenită, în special în relația cu clienții săi.

mihai banu apair brasov

„În postura de agent de intermediere, mai cu seamă când mi-am început cariera în imobiliare, era dificil să îmi mențin relația cu clienții, în special cei noi. Simțeam că sunt în continuă agitație, trebuia să ajung la întâlniri în diverse locuri contratimp, iar fiecare apel pierdut putea fi o oportunitate ratată”, ne-a declarat Mihai Banu, proprietarul agenției MBM House.

„Eram responsabil să reprezint și să mediez interesele tuturor părților implicate într-o tranzacție, iar acest lucru era uneori dificil de armonizat și o sursă neîncetată de stres”, a mai adăugat el.

Banu recunoaște că trecerea de la intermediere la reprezentare exclusivă, pe care a făcut-o în noiembrie 2018, a fost facilitată în cazul său de experința acumulată și de reputația construită de-a lungul anilor, dar spune că și comunitatea formată din membrii Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR) oferă un sprijin important celor care vor să facă acest pas.

„În toți acești ani de activitate, am cunoscut toate fazele de schimbare din piață, am crescut și m-am dezvoltat profesional, mi-am consolidat o rețea profesională de colegi și de clienți care fie reapelează la serviciile mele, fie mă recomandă. Toate aceste lucruri au ușurat această tranziție”, a mai explicat managerul, adăugând că a luat decizia de a trece la acest sistem de lucru după ce a participat la un curs dedicat exclusiv reprezentării exclusive, organizat de APAIR.

banner cpi gala
Citește și: Ai făcut primii pași în real estate în 2018? Poți câștiga premiul „Agentul anului, nou intrat pe piața imobiliară”

Desigur, s-a confruntat și cu unele provocări, precum dificultatea de a le explica clienților care este importanța poziționării corecte a prețului de listare și cum poate acest aspect să îi afecteze, dar beneficiile adoptării noului mod de lucru nu au întârziat să apară.

„Acum poziția mea într-o negociere este clară și fermă, dat fiind faptul că reprezint interesele unei singure părți. Reușesc astfel să îmi organizez timpul și energia eficient și să investesc în calitatea serviciilor mele. Este, în același timp, un mijloc mai rapid și mai sustenabil de a-mi consolida cariera pe baza unei reputații sporite pe piață, prin recomandări și clienți fideli”, ne-a explicat Mihai Banu.

În plus, el a remarcat că, în ultima perioadă, clienții sunt tot mai receptivi la noțiunea de reprezentare exclusivă. „Le oferă încredere că informațiile pe care le primesc sunt transparente și corecte, că plătesc pentru serviciile unui agent care este, în mod cert, de partea lor într-o negociere și care are o obligație și o responsabilitate să le reprezinte interesele cât mai bine”, a detaliat managerul.

Vrei să afli mai multe despre reprezentarea exclusivă? Se organizează un curs complet în Brașov

Un curs complet de reprezentare exclusivă va fi organizat de către reprezentanții APAIR, pentru prima oară, la Brașov. Evenimentul se va desfășura în perioada 1-3 februarie.

Participanții vor afla cum își pot evalua corect resursele și activitatea pentru a creiona un plan de succes pentru afacerile lor, cum trebuie să acționeze ulterior pe baza acestuia și cum pot genera noi oportunități de afaceri gestionând cu ușurință relațiile cu toți clienții lor. În plus, cursanții vor afla care sunt cele mai bune metode prin care se pot poziționa ca specialiști în fața clienților, lucrând în reprezentare exclusivă, și cum vor ajunge să încheie constant tranzacții pe baza recomandărilor.

Lectorul cursului „Reprezentarea Exclusivă de la A la Z” va fi Ileana Preda, Realtor, membru APAIR și NAR, care a acumulat experiență în domeniul imobiliar atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii. Află mai multe despre eveniment și despre modalitatea de înscriere AICI.

Citește și: Prospectarea, combustibilul afacerii oricărui agent imobiliar. Scenarii care te pot ajuta să o faci zilnic cu succes – VIDEO

Citește și: Intermediere sau reprezentare exclusivă? Ce l-a determinat pe David Grigorescu (APAIR) să facă o schimbare. „Îmi doream mai mult”

Citește și: A vrut să demonstreze că reprezentarea exclusivă nu poate fi aplicată în România. Experimentul i-a influențat însă radical parcursul carierei. Din 2013 folosește doar acest model de lucru

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])