Aproape jumătate dintre locuitorii orașelor din România trăiesc în imobile mai vechi de 34 de ani – STUDIU

Aproape jumătate din populația orașelor din România locuiește în imobile mai vechi de 34 de ani, iar bucureștenii au mare nevoie de o creștere a suprafeței locative, arată un studiu IRSOP, realizat pentru Asociația Băncilor pentru Domeniul Locativ din România.

Studiu Analize Imobiliare Frana la preturile locuintelor in T3 2018

Locuințele cu această vechime au probleme grave, potrivit studiului, la capitole precum izolarea termică sau fonică, dispun de spațiu insuficient și necesită lucrări de consolidare și de reparație a acoperișurilor sau a teraselor.

În zona de sud a țării, inclusiv în București, sunt necesare, în principal, lucrări pentru îmbunătățirea nivelului de izolare termică a locuințelor, în timp ce în estul României este mare nevoie de lucrări de consolidare a locuințelor, iar în vest de lucrări de reparații pentru acoperișuri și terase.

Atunci când vine vorba despre dotările necesare pentru îmbunătățirea confortului locativ, rezultatele studiului IRSOP, publicate de Economica, arată că pe primul loc ar fi, de exemplu, în orașele din estul și din sudul țării, inclusiv în București, aerul condiționat.

Citește și: Adevărul despre români: sunt proprietari, dar au locuințe vechi care reprezintă cea mai mare parte a averii lor și puțini bani pentru renovări

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])