Cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcții din UE, înregistrat în octombrie România

Lucrările de construcții au scăzut în România cu 4,8% în luna octombrie față de perioada similară a anului trecut, acesta fiind cel mai semnificativ declin înregistrat în rândul statelor europene, potrivit datelor biroului de statistică Eurostat.

lucrarile de constructii ue octombrie 2018

Alte scăderi semnificative, cu 3,3%, respectiv cu 2,9%, s-au observat, în ritm anual, în Suedia și în Franța.

La polul opus s-a aflat Polonia. În acest caz, volumul lucrărilor de construcții ca serie ajustată la sezonalitate a înregistrat o creștere de 19,4%. Un puternic avans a putut fi observat, conform datelor Eurostat, și în Ungaria și Slovenia (18,5%, respectiv 18,3%).

În acest timp, la nivel european s-a înregistrat o creștere de 3% a lucrărilor de construcții.

Comparativ cu luna septembrie, în octombrie 2018 lucrările de construcții au scăzut la nivel european cu 1,2%. Cel mai semnificativ declin observat în rândul statelor UE a apărut în Franța, de 5,9%. O scădere cu 1,6% a fost înregistrată în Italia și în România.

La polul opus s-au aflat state precum Bulgaria, Slovenia și Slovacia, cu creșteri de până la 3,3%.

Citește și: Ce așteptări au managerii din construcții pentru următoarele luni

Citește și: Evoluția volumului lucrărilor de construcții în luna octombrie

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])