Cu 40% mai multe înmatriculări de firme în sectorul construcțiilor. Dinamica în tranzacții imobiliare

Numărul de PFA-uri și societăți din sectorul construcțiilor înmatriculate în primele patru luni ale anului 2019 a crescut cu 40% față de cel înregistrat în perioada similară a lui 2018, arată datele statistice publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. O dinamică pozitivă a putut fi observată și în sectorul tranzacțiilor imobiliare.

De la începutul anului 2019 și până la finele lunii aprilie au fost înmatriculate în Registrul Comerțului 7.333 de persoane fizice și juridice, față de 5.227 în primele patru luni ale anului precedent. S-a putut observa astfel o creștere cu 40,29% la nivelul înmatriculărilor firmelor și PFA-urilor din sectorul construcțiilor.

Doar pe parcursul lunii aprilie au fost înmatriculate, la nivel național, 1.299 de firme și PFA-uri din construcții în Registrul Comerțului.

O creștere a apărut în aceeași perioadă și în cazul sectorului tranzacțiilor imobiliare. Aici, 1.142 de persoane fizice și juridice au fost înmatriculate în primele patru luni, cu 1,24% mai multe față de numărul înregistrat anul trecut.

Pe parcursul lunii aprilie, s-au înregistrat 209 înmatriculări pe sectorul tranzacțiilor imobiliare.

În total, în primele patru luni ale anului 2019 au fost înmatriculate la Registrul Comerțului 68.229 de PFA-uri și societăți comerciale și au fost radiate 62.530, față de circa 35.500 în perioada corespunzătoare a lui 2018.

Din acestea, aproape 6.000 au fost aferente sectorului construcțiilor, la nivelul acestuia înregistrându-se una dintre cele mai mari creșteri în numărul de firme radiate, alături de sectorul agricol, industria prelucrătoare și de comerț. În ianuarie-aprilie 2018 au fost radiate mai puțin de 3.000 de PFA-uri și firme din construcții.

Puțin peste 670 de radieri s-au consemnat, la nivel național, în sectorul tranzacțiilor imobiliare, în creștere cu 23% față de primele patru luni ale lui 2018.

Citește și: Piața materialelor de construcții, estimată la 4 miliarde de euro

Citește și: Cresc prețurile lucrărilor de construcții în această vară, apreciază managerii firmelor de profil

Citește și: România, pe locul al doilea în UE. Avans de peste 30% al lucrărilor de construcții în ritm anual

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])