Românii, printre europenii care își permit cu greu să își încălzească suficient locuințele

Circa 11% dintre români nu își permit încălzirea adecvată a locuințelor, peste media înregistrată la nivelul Uniunii Europene (UE), arată datele biroului de statistică Eurostat.

incalzire locuinte

România ocupă astfel locul 7 în rândul statelor membre cu cele mai mari procente de persoane care susțin că se confruntă cu dificultăți atunci când vine vorba despre încălzirea suficientă a locuințelor. În fruntea clasamentului se află vecinii bulgari, unde 36,5% din locuitori nu își pot încălzi corespunzător locuințele.

O situație puțin mai bună se întâlnește în schimb în Ungaria, unde 6,8% din populație se confruntă cu această problemă, sub media înregistrată la nivelul UE de 8,1%, conform datelor Eurostat aferente anului 2017.

  1. Bulgaria – 36,5%
  2. Lituania – 28,9%
  3. Grecia – 25,7%
  4. Cipru – 22,9%
  5. Portugalia – 20,4%
  6. Italia – 15,2%
  7. România – 11,3%
  8. Letonia – 9,7%
  9. Spania – 8%
  10. Ungaria – 6,8%

La polul opus se află Norvegia și Luxemburg unde sub 2% din populație se confruntă cu astfel de dificultăți.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])