Tinerii trăiesc în locuințe supraaglomerate. România, pe primul loc în Europa la acest capitol

În România se înregistrează cea mai mare pondere a tinerilor care trăiesc în locuințe supraaglomerate din rândul statelor europene, potrivit celor mai recente date ale biroului de statistică Eurostat, aferente anului 2017.

tineri locuinte supraaaglomerate

Astfel, 65,1% din tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani din România se aflau în această situație anul trecut, mult peste media europeană, de 26,7%.

Pe următoarele locuri în clasament se aflau Bulgaria, Ungaria, Croația, Polonia, Letonia și Slovacia, unde peste jumătate din populația tânără trăia în locuințe supraaglomerate.

infografic locuinte supraaglomerate eurostat
Infografic: Eurostat

La polul opus, se afla, conform datelor Eurostat, Malta. Doar 4% dintre tineri trăiau în locuințe supraaglomerate în 2017 în acest caz.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])