Tu știi cât valorează timpul tău? Exercițiul simplu care te va ajuta să îți planifici mai bine munca atunci când ești agent imobiliar

Ești agent imobiliar, ajungi să lucrezi aproape zilnic peste program și să îți rupi chiar și din timpul dedicat familiei și prietenilor tăi pentru a te întâlni cu diferiți clienți? Probabil că de multe ori te simți împovărat de muncă și acest lucru își pune aprenta și pe viața ta personală. Există o modalitate simplă prin care îți poți prioritiza timpul, iar totul pornește de la conștientizarea valorii muncii tale de zi cu zi. Iată un exercițiu rapid propus de Ileana Preda, Top Agent și membru al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR), în cadrul cursului „Reprezentarea Exclusivă de la A la Z”.

exercițiu agent imobiliar

Să luăm un exemplu simplu. Considerăm că obiectivul tău anual este acela de a obține o cifră de afaceri de 100.000 de euro. Nu luăm în calcul aici diferite cheltuieli.

Pornind de la acest lucru există 5 pași pe care îi poți parcurge rapid pentru a afla, în primul rând, cât valorează munca ta. Acesta te poate ajuta, totodată, să înțelegi cum îți poți atinge obiectivul și cum îți poți prioritiza munca.

Pasul 1: Răspunde la următoarea întrebare: cât generezi comision ca procentaj dintr-o tranzacție (per parte în cazul intermedierii)? Să zicem că este vorba despre 3%.

Pasul 2: Care este prețul mediu de tranzacționare pentru o proprietate din experiența trecută? Luăm aici o medie de 75.000 de euro.

Pasul 3: Ce comision mediu câștigi pe tranzacție? Pe baza datelor de mai sus aflăm că pe o tranzacție câștigi, în medie, 2.250 de euro comision din 44 de tranzacții sau de la 44 de părți, în funcție de modul de lucru pe care îl aplici.

Pasul 4: Vei avea nevoie de un calendar pentru a parcurge acest pas. Trebuie să „blochezi” în calendar zilele libere din anul respectiv, weekend-uri, vacanțe, sărbători și așa mai departe.

Descoperi astfel că, din punct de vedere realist, nu ai la dispoziție atât de mult timp pe cât te așteptai inițial pentru a-ți îndeplini obiectivul. Din 365 de zile calendaristice doar 245 sunt efectiv lucrătoare.

Pasul 5: Cât valorează, de fapt, timpul tău? Dacă lucrezi 8 ore pe zi, atunci la finalul anului vei parcurge 1.960 de ore lucrătoare.

Astfel, dacă obiectivul tău este să câștigi 100.000 de euro într-un an atunci munca ta trebuie să valoreze 51 de euro pe oră.

Acum că știi cât valorează, de fapt, timpul tău îți va fi mai simplu să prioritizezi anumite activități care îți pot genera business în următoarea perioadă, inclusiv să îți dai seama mai ușor dacă un potențial client merită sau nu timpul tău. Acesta este, totodată, un prim pas important care te va ajuta să îți planifici timpul la birou, dar și acasă.

Imobiliare.ro susține pregătirea în domeniu și este partener media pentru cursul „Reprezentarea Exclusivă de la A la Z” organizat la București, în perioada 22-24 iunie, de Top Agent Training în parteneriat cu APAIR.

Citește și: Care este modelul de lucru recomandat pentru o afacere predictibilă ca agent imobiliar? „Eu doar așa lucrez din 2003. Nu aș lucra niciodată altfel”

Citește și:  Ileana Preda – „Motivația vine din contribuția pe care o aduc în viața celorlalți – atunci când un client îmi mulțumește din inimă”

Citește și: Cum apreciezi ca agent imobiliar nivelul de interes al unui cumpărător față de o proprietate? Cea mai bună ofertă pe care o poți obține

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])