Qualis vine pe piață cu un concept inovator de parc logistic, în Brașov

Piața rezidențială brașoveană merge înainte cu motoarele turate, iar investitorii își anunță intenția să inoveze atât pe segmentul rezidențial cât și pe alte nișe. Este cazul dezvoltatorului Qualis, ce are în dezvoltare două proiecte rezidențiale în Brașov și care vine pe piață cu un concept modern de parc logistic. Investiția se ridică la 10 milioane de euro, iar valoarea de piață este estimată de dezvoltator la 14 milioane de euro.

Parcul logistic Modulis, Brașov

Întregul proiect va fi amenajat în municipiul Brașov, pe un teren de 45.675 mp și va fi dezvoltat pe strada Narciselor, la numărul 54, artera fiind bine conectată la infrastructura orașului. Parcul industrial va avea o suprafață închiriabilă de 19.880 mp. Cele 10 hale au o structură modulară, iar suprafețele disponibile vor avea de la 660 mp la 2.000 mp.

Conectarea cu rețelele importante de transport și infrastructură reprezintă unul dintre principalele criterii ce stau la baza noului parc logistic. Lucrările vor fi demarate în luna septembrie, cele 10 hale având termen final de livrare de aproximativ 12 luni. Prețul de închiriere pornește de la 5 euro net / mp.

“Proiectul se adresează pieței locale și regionale, în special companiilor mici si mijlocii aflate în etapa de dezvoltare, extindere sau relocare. În prezent, pe piața locală există un deficit de spatii de producție și depozitare moderne, dotate corespunzător, care să răspundă nevoilor curente și viitoare ale firmelor din punct de vedere logistic și tehnic. Standardul de calitate va ajuta firmele acomodate în proiect să se dezvolte și să își crească afacerile sustenabil și durabil”, a declarat Dragoș Țigău, manager general.

Dezvoltatorul propune un stoc de hale noi, realizat integral din beton prefabricat, cu închideri din casete rigide de vată bazaltică și tablă cu cută înaltă.

Apele pluviale vor fi preluate prin sistem de rigole dedicate, iar stocarea lor într-un lac de acumulare va deservi sistemul de irigat. Proiectul industrial integrează și o componentă de producție energie regenerabilă cu ajutorul panourilor solare, cu capacitatea de producție 2,5 MWh energie verde necesară funcționării parcului.

Potrivit informațiilor transmise, Qualis va integra în acest proiect logistic și cel mai mare HUB fast-charge pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice. 20 de stații cu toate porturile de încărcare uzuale vor contribui la încărcarea rapidă a tuturor tipurilor de mașini electrice/plug-in hibrid. Facilitatea va fi disponibilă atât pentru brașoveni, cât și pentru cei aflați în tranzit.

Dezvoltatorul brașovean are în derulare două proiecte rezidențiale în zona Tractorul, cu un număr de 744 apartamente și 2.500 mp de spații comerciale. Valoarea de piață este de 54 milioane de euro. Planurile de viitor vizează construcția unui ansamblu rezidențial medium-high pe un teren aflat într-o zonă centrală din Brașov.

Citește și: Cum vede dezvoltatorul Qualis Properties din Brașov “reset-ul” dat de pandemie

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])