Semnale bune pe piața spațiilor de birouri din România, afectată puternic de efectele pandemiei

PPD prelungește contractul de închiriere până în anul 2026, pentru birourile din West Gate Business District, deținut de Genesis Property. În ultima lună, Genesis Property a mai anunțat prelungirea contractului cu încă 5 ani și cu filiala locală a companiei japoneze Yokogawa, în complexul de birouri Novo Park.

A treia prelungire consecutivă a contractului

PPD, companie americană de studii clinice, a prelungit cu încă 5 ani contractul de închiriere a spaţiului de birouri din parcul de business West Gate Business District, deținut de Genesis Property. Compania americană a închiriat spații de birouri în cadrul West Gate Business District încă din anul 2008, iar astăzi se numără printre cei mai vechi chiriași ai parcului.

„Acesta este al doilea chiriaș care decide reînnoirea angajamentului pentru spațiile de birouri. Este un semn clar al încrederii pe care partenerii îl au în relația noastră de lungă durată și, în același timp, în planurile de viitor”, a spus Liviu Tudor, președinte Genesis Property.

Birourile din West Gate Business District se întind pe o suprafaţă închiriabilă de 75.000 mp. Complexul cuprinde cinci clădiri, fiecare cu o suprafaţă utilă de 15.000 mp, cu birouri clasa A, de calitate superioară şi spaţii auxiliare. Chiriașii birourilor au la dispoziție locuri de parcare, spații verzi şi alte facilităţi precum piscină în aer liber, unitate de cazare de 4 stele, teren de tenis și pistă de alergare.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A, în Novo Park și West Gate Business District din București.

Printre cei mai importanți chiriași din cele două parcuri de birouri se numără companii precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens, Alpha Bank, unde lucrează în total peste 20.000 de angajați. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])